SCHAGEN - Heb jij altijd al willen meedingen naar de titel ‘King of the Cruyff Court Schagen - Hollands Kroon’? Schrijf je dan nu in voor de voorrondes van de ‘Cruyff Courts 6 vs 6’. Deze, georganiseerd door Team Sportservice Schagen, zijn verdeeld over vier dagen. Woensdag 18 en 25 maart voor de jongens, de meisjes spelen donderdag 19 of 26 maart hun voorronde. In teams van zes strijden leerlingen van de groepen 7 en 8 uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon om de titel.

Tijdens dit voetbalkampioenschap in Schagen wordt er op alle Cruyff Courts in Nederland gestreden om een plaats in de landelijke finale. Wie daarheen mag, wordt donderdag 9 april tijdens de lokale finaledag voor zowel jongens als meisjes bepaald. Je kunt je nu inschrijven voor de voorrondes.

Rina Blondeau van Team Sportservice Schagen: “In voorgaande jaren waren er zowel uit de gemeente Schagen als Hollands Kroons hele goed teams. Of dat dit jaar weer het geval is, zal de tijd leren.” Alle jongens en meisjes uit groep 7 en 8 uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon mogen zich inschrijven. De winnaars van de voorronde in Schagen plaatsen zich automatisch voor de kwartfinale. “De duur van de wedstrijden hangt af van het aantal inschrijvingen”, licht Rina Blondeau toe. “Het streven is minimaal tien minuten per wedstrijd. We spelen volgens de straatvoetbalregels van de Cruyff Foundation.”

Respect voor elkaar centraal
Daarin staat respect voor elkaar, één van de veertien regels van Johan Cruijff, centraal. “De teams tekenen de respectvlag en schudden hun tegenstanders de hand”, noemt Blondeau als voorbeeld van deze respectregel. “Het sportiefste jongens- en meisjesteam van ieder toernooi krijgt de Respect Award.”

Geen gemengde teams
De teams spelen zes tegen zes, inclusief een ‘vliegende keeper’. Een team bestaat uit minimaal zes en maximaal tien spelers en mag niet gemengd zijn. Het is wel mogelijk om een team samen te stellen met kinderen van verschillende scholen. Elk team moet begeleid worden door iemand van 21 jaar of ouder. De jongens spelen op woensdag, de meisjes op donderdag. De start van de wedstrijden is steeds om 14.30 uur. De winnaars bij de jongens en de meisjes spelen 6 mei de kwartfinale die dit jaar ook in Schagen is.

Inschrijven is verplicht
Er zijn twee data voor jongens en twee voor de meisjes. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden ze ingedeeld op een van de data of op beide.

Deelname aan het toernooi is gratis, inschrijven is verplicht. Dit kan tot en met vrijdag 6 maart via onderstaand inschrijfformulier. Het Cruyff Court is gelegen pal naast het Regius College in Schagen aan de Wilhelminalaan. De organisatie van de toernooi is in handen van Team Sportservice Schagen en de Cruyff Foundation. Voor meer informatie, neem contact op met Team Sportservice Schagen, Rina Blondeau: rblondeau@teamsportservice.nl of 0224-214774.

Inschrijven kan via: https://schagen.inschrijventeamsportservice.nl/LeefModule/Details/4529