BREEZAND - Met een vijfde zege op rij zijn de handbalsters met een zeer positief gevoel de kerstpauze ingegaan. De jonge, talentvolle ploeg van coach Ronald van de Kamp versloeg zaterdagavond de nummer drie in de stand, PSV, met duidelijke cijfers (32-23).

Met name dankzij een op schot zijnde Tess Ammerslaan ging de thuisploeg al voortvarend van start en nam zelfs vijf doelpunten voorsprong. Tegen het eind van de eerste helft werd er even gas terug genomen wat resulteerde in een 13-12 ruststand.

De tweede helft gaf een zelfde beeld want opnieuw liep ZAP vanaf het eerste fluitsignaal uit terwijl PSV steeds wanhopiger werd nadat het ook nog een aantal strafworpen miste op beide keepsters Tessa Oele als Anouk Glas. Ammerslaan ging inmiddels door waarmee ze in de eerste helft was begonnen en zou totaal twaalf keer scoren, maar ook de rest van het team deed een duit in het zakje. Onder meer B-junior Liz Verbruggen had met een fraaie treffer een aandeel in de collectieve teamprestatie. De uiteindelijke eindcijfers (32-23) zeiden wat dat betreft genoeg, en het kan voor ZAP dan ook wel eens een hele mooie tweede seizoenshelft worden.