NAPELS - Ondanks corona-perikelen en een zeer matige competitiestart is AZ de groepsfase van de Europa League uitstekend begonnen. Donderdagavond wist de ploeg van trainer/coach Arne Slot met 0-1 te zegevieren bij de Italiaanse topclub SSC Napoli.


Het enige doelpunt viel na een klein uur spelen toen Dani de Wit kon scoren na goed terugleggen van Jonas Svensson. Een enorme opsteker voor AZ dat sinds vrijdag met een ware corona-uitbraak te kampen kreeg.

In Napels kwam de ploeg echter uitstekend voor de dag. De eerste kans was al voor de gasten toen een schot van Karlsson door keeper Meret gerd kon worden. Daarna moest ook AZ-keeper Bizot in actie komen bij pogingen van Politano, Mertens en Osimhen. Aan de andere kant was er een goede mogelijkheid voor Sugawara die maar net naast mikte. Bizot weet hierna nog een poging van Mertens te keren waardoor men met 0-0 gaat rusten.

Na de rust is het eerst gevaar van de thuisploeg als Koulibaly over kopt, maar vervolgens slaat AZ toe. Stengs weet met een knappe bal Svensson te bereiken die terug legt op de inlopende De Wit: 0-1.

AZ blijft na de goal geconcentreerd spelen en raakt niet van slag bij kansen voor Petagna en Insigne. Waar dat in de wedstrijden tegen Fortuna Sittard, Sparta en VVV wel gebeurde, blijft men in Napels fier overeind.


Napoli - AZ 0-1 (0-0)
57. De Wit 0-1