DAMWALD - De zaalvoetbalsters van DWOW hebben het eerste punt van het seizoen binnen. Op bezoek bij ZV Libertas, de nummer twee van de reguliere competitie in het vorige seizoen, werd knap met 2-2 gelijk gespeeld.

In Friesland zat het venijn hem in de tweede helft, nadat het eerste bedrijf in evenwicht en zonder doelpunten was geëindigd. Via doelpunten van Silke van der Wal en Thirza Leistra nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong.

DWOW wist echter van geen opgeven, en kwam in het soms fysiek stevige duel, met vier gele kaarten, snel terug. Door een benutte strafschop van Manon Roosjen vond men de aansluiting en vijf minuten voor tijd wist Noa Hulzebos de verdiende gelijkmaker tegen de touwn te schouten. In de slotfase zat er zelf nog meer in voor de Wieringer vrouwen, maar Ashley Koeleman miste een tien meter trap en de uitsekende Libertas-keepster hield de thuisploeg op de been.

Komende vrijdag 22 september speelt DWOW in eigen huis de derby tegen Zeemacht.