WIERINGERMEER - DTS blijft bovenin meedraaien in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. In een doelpuntrijk duel won de ploeg van trainer René Duijs zaterdag met 3-4 van Wieringermeer.

De ploeg uit Oudkarspel was gewaarschuwd want thuisploeg Wieringermeer behaalde een week eerder een zwaarbevochten zege bij Alcmaria Victrix. DTS begon echter uitstekend en werd op weg geholpen door twee treffers van Collin Vennink in het eerste kwartier. Kort voor rust vond de thuisploeg echter toch de aansluiting via Liam Vinkenborg.

De tweede helft was net op gang toen Nino Gobets de marge weer op twee bracht. Kevin de Bruin scoorde hierna voor Wieringermeer, maar binnen vijf minuten wist DTS de voorsprong weer te vergroten door een goal van Marc Nelis. Vlak voor tijd maakte De Bruin nog wel zijn tweede van de middag met een 3-4 eindstand tot gevolg.

Door de zege staat DTS met zeven punten uit drie duels op een derde plaats. Wieringermeer staat tiende met drie uit drie.