WIERINGEN - Jessica Derks gaat de uitdaging aan en gaat ze samen met het team van Heliomare (de Helioheroes) de Kaunertalergletscher in Oostenrijk handbiken, zij verteld hier het volgende over.

Mijn naam is Jessica Derks en in 2006 heb ik een ski-ongeluk gekregen waardoor ik volledig rolstoel afhankelijk ben geworden. In die jaren erna heb ik veel medische tegenslagen gekregen maar ik ben nooit bij de pakken neer gaan zitten. Voor mijn gehele verhaal zie www.jessicaderks.nl.

Nu ben ik een uitdaging aan gegaan om in het team van Heliomare genoemd HelioHeroes de KaunertalerGletscher in Oostenrijk te handbiken. In dit team zitten zes handbikers.(zie bijlage mijn mede teamgenoten)

De start is op 1287 meter hoogte van de KaunertalerGletscher. Ik ga dan geheel op armkracht ruim 20 kilometer bergop met een gemiddelde stijgingspercentage van twaalf procent, met uitschieters naar zestien procent.

De HandbikeBattle waar ik aan mee doe is vooral grenzen verleggen ondanks je handicap. De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentrums.

Er gaan om donderdag 13 juni zo’n 150 handbikers de epische strijd aan met hun zelf en de berg. Onder deze handbikers zijn ongeveer 100 handbikers van de revalidatiecentrums en 50 individuele handbikers. Hierbij een impressie van de HandbikeBattle2018 (https://www.youtube.com/watch?v=6m07OgfkC4Y)

Vanwege mijn gezondheid mag ik deze uitdaging alleen onder begeleiding van een team doen, dus ga ik dat in het HelioHeroes team doen. De HelioHeroes worden ondersteund door zo’n 20 stafmedewerkers van Heliomare en/of vrienden en bekenden van de teamleden die zich vrijwillig en belangeloos inzetten voor de HelioHeroes.

Naast dat ik mij zelf zeer gedegen fysiek en mentaal moet voorbereiden op deze sportieve prestatie wordt er van mij zelf verwacht dat ik ook sponsors, donateurs ga werven om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen.

Uitdagingen als deze hebben hun prijs als je een lichamelijk handicap hebt. Denk daarbij aan de aangepaste handbike, het vervoer van de handbike en ons zelf (rolstoel vervoer), de aangepaste accommodatie en de medische en technische staf.

Helpen jullie mij mee in mijn uitdaging??

https://www.doneeractie.nl/jessica-gaat-de-handbike-battle-aan/-32514