WESTERLAND – Op 23 maart organiseert Sport Nu Westerland een 1-daagse mountainbike clinic voor beginners en op 30 maart voor licht gevorderden! Van 9.00-14.00 uur ga je met de groep op pad. Er wordt gefietst over Wieringen, door de bossen van de Wieringermeer en over het mountainbike parcours in het Dijkgatbos, waarbij alle mountainbike technieken aan bod komen.

Mountainbiken is geschikt voor een grote doelgroep, jongens, meisjes, mannen, vrouwen, jong en oud, omdat iedereen op zijn eigen niveau kan presteren. Natuurlijk kan iedereen fietsen, maar het geheim van mountainbiken zit hem juist in de techniek. Als je de techniek onder de knie hebt geeft dat vertrouwen en vertrouwen zorgt ervoor dat je plezier hebt in hetgeen je doet.

Beginnersclinic
Als beginner ga je de basistechnieken leren van het mountainbiken; schakelen, remmen, bochten, balans, klimmen en dalen. Maar er is meer. Er wordt ook aandacht besteed aan veiligheid, het fietsen in een groep, de regels op het parcours en voeding. Kortom, een goede basis om daarna zelf eens op pad te gaan met de mountainbike of om je de week erna aan te sluiten bij de volgende clinic om de geleerde technieken te verfijnen.

Licht-gevorderden
Heb je al wat conditie en ervaring op de mountainbike dan is de clinic voor licht gevorderden een mooie optie. Hier wordt veel aandacht besteed aan het verfijnen van de mountainbike technieken; wanneer schakelen voor een klim, wanneer ga ik staan en wanneer juist niet, hoe daal ik verantwoord af, waar zit ik met mijn gewicht in de bocht, hoe maak ik meer snelheid op het parcours, dit en nog veel meer komt aan bod in de clinic voor licht gevorderden.

Kortom, voor elk wat wils!

De clinic kan gevolgd worden op een mountainbike van Sport Nu (incl. helm), maar is ook mogelijk op een eigen mountainbike. Het dragen van een helm is verplicht.

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op www.sport-nu.nl/mountainbike-clinic

Sport Nu is gevestigd aan de Westerlanderweg 160 in Westerland. Telefoon: 0227-724501 of 06-53730319