NOORDKOP - Team Sportservice heeft december dit jaar gebombardeerd tot dansmaand. In drie gemeenten - Den Helder, Hollands Kroon en Schagen - geven drie topdansers een clinic voor middelbare scholieren en jeugd tot en met 27 jaar. De eerste dansworkshop is maandag 6, de laatste op 23 december. Deelname is gratis.

Suela Wilsterman geeft een workshop afrodance, Rens van Hoof is topdanser in de hiphop en Tara Masimer leert de deelnemers moderne dans. De dansclinics rouleren steeds per locatie zodat iedere dans in elke gemeente een keer aan bod komt. Het initiatief is een samenwerking met Summergames en Rik Niks, die onder andere een dansschool in Den Helder heeft.

Niet de minsten
Jordy van Kesteren is een van de buurtsportcoaches van Team Sportservice die het voortouw nam voor deze activiteit voor de jeugd. “Ik ben heel blij dat het ons gelukt is om deze toffe dansworkshops naar onze gemeente te halen. Het zijn echt niet de minsten, die we hebben kunnen vinden. Mede dankzij Rik Niks natuurlijk, want die weet waar hij zoeken moet als het gaat om talenten die ook nog eens een leuke clinic kunnen geven. Dus ik nodig iedere dansliefhebber van harte uit te komen.”

Alle jongeren de kans

De Helderse buurtsportcoach Jordy en Manon Verblaauw van het kantoor in Schagen hebben gekozen voor clinics in de hele Noordkop. “Als je zulke dansers naar het hoge noorden haalt, is het ook wel leuk dat álle jongeren de kans krijgen om mee te doen. Vandaar dat we voor drie locaties verspreid over drie gemeenten gekozen hebben”, licht Manon Verblaauw toe.

Afwijkende tijd in Anna Paulowna
De clinics in Den Helder en Schagen zijn steeds van 19.00 tot 20.30 uur. In Hollands Kroon gelden voor de locatie in Anna Paulowna afwijkende tijden. Daar begint afrodance om 19.30 uur. In Den Helder danst de jeugd bij Triade en De Kampanje, in Schagen is de gymzaal van het Clusius College de danszaal.

Alle dagen en tijden op een rij
Op www.noordhollandactief.nl staan alle workshops op een rij. Inschrijven is verplicht. Team Sportservice hanteert de dan geldende coronamaatregelen van het RIVM. Iedereen die 18 jaar of ouder is, moet een corona-toegangsbewijs kunnen tonen.

Meer weten over deze dansworkshops in december? Neem contact op met Jordy van Kesteren (Den Helder) via jvankesteren@teamsportservice.nl of Manon Verblaauw (Schagen en Hollands Kroon) via mverblaauw@teamsportservice.nl.