MEDEMBLIK - Kampioenskandidaat Winkel is zondag tegen een ruime en gevoelige nederlaag opgelopen op bezoek bij FC Medemblik. Nadat men eerder dit seizoen met 7-0 had gewonnen, nam de thuisploeg nu sportieve revanche door met 6-0 te zegevieren.

Elftalleidster Marijne Euser van Winkel laat weten: 'Medemblik had in hun voorbeschouwing al laten weten gebrand te zijn en wisten dat ze thuis tegen Winkel vaak uit een goed (beter) vaatje kunnen tappen. Bovendien hadden ze toch iets recht te zetten wegens de heenwedstrijd (7-0 op de broek). Onze warming-up zag er goed uit: gedreven, scherp en fel. Dus eigenlijk hadden we alle vertrouwen. Eenmaal op het veld ging dat niet meer zo, althans: Medemblik zat er scherper en korter op, waardoor we eigenlijk niet aan voetballen toekwamen. En als we de bal hadden, was het veel te gehaast.'

In het eerste half uur was FC Medemblik de betere partij zonder al teveel kansen te krijgen. Namens Winkel kreeg Noortje Verschuur zelfs nog de kans om de score te openen, maar mikte zij naast.

Ook na de rust was FC Medemblik de bovenliggende partij door fel en kort te dekken. De 1-0 kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen toen aanvoerster Madelon Keet een schot afvuurde die over keepster Pascha Groot in het net vloog. Daarmee leek er nog niets aan de hand voor Winkel, maar vervolgens veranderde alles wat de thuisploeg deed in goud. Een minuut na de 1-0 werd die score namelijk al verdubbeld door Ardine Tijsseling en nog een minuut later scoorde ook Gabriella Stroet die vervolgens ook de vierde maakte. Binnen mum van tijd liep Winkel achter de feiten aan en de schade werd nog erger toen Tijsseling en Stroet nogmaals het net vonden met een ongekende 6-0 eindstand tot gevolg.

'Medemblik heeft vandaag meer dan verdiend gewonnen, al is de uitslag wel wat geflatteerd. Op elke positie waren zij echter beter dus chapeau voor hun spel', aldus Euser. 'Wij gaven vandaag niet thuis maar wedstrijden als deze zitten er u eenmaal tussen, al is er nog geen man overboord. We houden de koppen omhoog en de schouders recht en op naar volgende week als Alcmaria Victrix op bezoek komt.'