SLOOTDORP - Denk, doe en bouw mee aan de realisatie van een inspiratietuin in Slootdorp. Dat is de oproep die Sandra Keijzer, Slootdorpsbelangen, de gemeente Hollands Kroon en Team Sportservice doen aan alle inwoners van Slootdorp. De tuin voor 0 tot 100 jaar moet naast basisschool De Meertuin komen. Om alle inwoners te betrekken is er donderdag 27 oktober een bewonersbijeenkomst.

Sandra Keijzer woont in Slootdorp en startte ongeveer twee jaar geleden met een eerste ontwerp. “Ik heb een inspiratie- en natuurtuin getekend om een inspirerend buitenterrein te ontwikkelen voor jong en oud. Inmiddels zijn meerdere partijen betrokken. Met die partijen hebben we de ideeën om een plek waar iedereen welkom is verder uitgewerkt. Nu is het de beurt aan de inwoners om mee te denken. De tuin is per slot van rekening voor hun bedoeld.”

Bewegen, spelen, natuur, kennismaken
Het idee is een plek creëren waar mensen kennismaken met elkaar, lekker bewegen, elkaar inspireren, genieten van de natuur, varen, spelen, vissen. Of zich verwonderen door de activiteiten op het gebied van natuurbeleving en duurzaamheid. “Wat wij nu willen weten is: waar is behoefte aan? Wat vinden onze inwoners nu echt een aanvulling op ons mooie dorp? Dit is een mooie kans om je stem en wensen te laten horen”, roept de initiatiefnemer op.

Voortgekomen uit Sportakkoord
Team Sportservice is vanuit de beweeggedachte als partij aangesloten. “De Meertuin en de voetbalvereniging dienden een aanvraag in het Sportakkoord. Ze wilden graag een pannaveld. Daar buigt een klankbordgroep zich vervolgens over en die kwam met de opmerking: ‘prima, maar er ligt nog een braakliggend terrein naast. Wat kunnen we daarmee?’ Dus we zijn contact gaan leggen met de gemeente, Slootdorpsbelangen en met Sandra. Bleek dat zij al een heel plan had liggen”, vertelt Joyce Bruinewoud van Team Sportservice.

En nog wat handen nodig
De uitgangspunten van de tuin zijn een combinatie van natuur, duurzaam, saamhorigheid en zingeving. Op de bewonersavond lichten de partijen de visie en het eerste ontwerp van de inspiratietuin toe. Geïnteresseerden kunnen daar hun mening over geven en hun idee toevoegen. Sandra Keijzer: ”We verzamelen alle ideeën en aanvullingen om een ontwerp te maken waar iedereen blij van wordt. En we hebben nog wat handen nodig om de tuin ook echt aan te leggen.

Aanmelden hoeft niet
De bewonersbijeenkomst is donderdag 27 oktober met om 19.15 uur de inloop en om 19.30 uur de aftrap. Locatie: basisschool De Meertuin, Kon. Beatrixlaan 1 in Slootdorp. Aanmelden kan via info.inspiratietuin@gmail.com. Wie niet aanwezig kan zijn, maar wel inbreng wil delen, kan ook naar dit adres mailen.