ALKMAAR - AZ heeft zonder al te veel problemen met ruime cijfers gewonnen bij FC Groningen en is ook na de achtste speelronde de enige nog ongeslagen ploeg in de eredivisie. Door de 1-4 zege klimt AZ over Ajax en PSV naar de koppositie.

Jesper Karlsson maakte zijn eerste minuten dit seizoen voor AZ en deed direct van zich spreken. Na een schot van de Zweed die nog werd gered, was Dani de Wit wel trefzeker in de rebound. Karlsson schoot zelf even later de 0-2 binnen na een assist van Reijnders die profiteerde van slordig balverlies van de thuisploeg. AZ was heer en meester, maar verzuimde de score op te voeren en kort na het uitvallen van De Wit scoorde Pepi de 1-2.

Lahdo, na rust de vervanger van Karlsson, raakte kort na rust hard de lat. FC Groningen werd daarna iets sterker, maar na een mooie aanval schoot Milos Kerkez AZ's derde binnen. Na fraai werk van invaller Peer Koopmeiners wist Lahdo in de slotfase de eindstand op 1-4 te bepalen.