ALKMAAR - AZ heeft zondagmiddag korte metten gemaakt met FC Utrecht, twee weken terug nog de bedwinger van Ajax. In het AFAS-Stadion was de ploeg van trainer Pascal Jansen heer en meester en zegevierde met liefst 5-1.


De wijze waarop de Utrechters terug op aarde werden gezet kwam grotendeels door het aanvallende spel van AZ alsmede door de onbegrijpelijke speelwijze van de Utrechters. De ploeg van trainer René Hake stond regelmatig te schutteren in de defensie en wist totaal geen druk te zetten op de AZ-defensie.

Het oppermachtige AZ scoorde voor rust al drie keer. Vangelis Pavlidis tikte als eerste binnen op aangeven van Albert Gudmundsson. Daarna ging doelman Paes, twee weken terug nog uitblinker tegen Ajax, in de fout bij een schot van Jesper Karlsson en Dani de Wit was met een kopbal goed voor de 3-0.

Het matige opererende FC Utrecht begon iets feller aan de tweede helft, kreeg ook kansjes, maar AZ sloeg in de omschakeling keihard toe via de tweede van de Wit. In de slotfase maakte Gudmundsson vanaf de stip de laatste AZ-goal nadat Willem Janssen hem had gevloerd, alvorens invaller Timber voor de eretreffer wist te zorgen.