ZOLDER - Na haar podiumplaats tijdens de eerste ronde van de Ford Fiesta Sprint Cup stond Daniëlle Geel zondag opnieuw op het podium. De 21-jarige coureur uit Wieringerwerf maakt grote stappen in haar debuutseizoen in de autosport en reed op het circuit van Zolder tot twee keer toe naar de derde plaats in Divisie 1.

Daniëlle blikte voldaan terug op een enerverend weekeinde op de piste in Belgisch Limburg. “Ik krijg steeds meer vertrouwen in de auto”, sprak ze tevreden. “Dan word je op een gegeven moment één met de auto omdat je weet hoe die reageert. Dan durf je wat meer de grens op te zoeken.”

Dat deed ze dan ook volop. Tijdens de eerste race leek dat nog even fout te gaan, maar al snel kon ze opgelucht ademhalen om in het vervolg, alsof er niets was gebeurd, naar haar eerste podiumplaats van het weekeinde te racen.

“Halverwege de race maakte ik een fout in bocht 1. Ik verremde me, stuurde te laat in waardoor ik in een spin kwam. En toen ging ik zijwaarts het gravel in”, legde Daniëlle uit. “Toen dacht ik: oh, daar ga ik, ik ga over de kop. Gelukkig kwam ik weer terug op de baan.”

“Toen was het snel terugschakelen, alle ramen open, want er was enorm veel stof ingekomen en had ik een flat spot op een band. Daardoor voelde ik in de auto enorme vibraties. Ik dacht in eerste instantie dat er iets kapot was, maar het ging op zich wel goed.”

Het resulteerde dus in de derde plaats in haar klasse, Divisie 1, voor de rijders tot 24 jaar. Ze had een fraaie inhaalrace gereden. “Ik was echt druk bezig met inhalen, wist niet eens op welke positie ik precies reed. Maar ik denk dat ik twaalfde reed toen ik van de baan ging. Daarna kwam ik achter Lisette Grinwis terecht en toen zijn we met elkaar gaan strijden. Dat was wel een leuke meiden-battle.

“Toen kwam er een safety car omdat iemand was uitgevallen en die moest teruggesleept worden. Na de safety car heb ik nog een hele tijd achter Lisette gereden, maar uiteindelijk was ik toch wat sneller en kon ik haar passeren toen ze een foutje maakte in de Ziekenhuisbocht. Daarna ben ik weggereden en ben ik doorgereden naar de derde plek.”

Race twee verliep gelukkig heel wat minder hectisch en gedecideerd racend snelde Daniëlle naar weer een derde plaats. “Het was wel een spannende race, ik moest er echt voor knokken”, blikte ze terug. “Dit is mijn tweede podium van het weekend. Dus ik mag zeker niet klagen.”

Ze constateerde ook dat het nog beter kan en moet. “Maar voor de eerste keer hier op Zolder ben ik zeker tevreden met hoe het is gegaan. Ik vind de baan heel uitdagend. Je hebt twee heel snelle bochten, die zijn best wel spannend. In het begin remde ik ervoor, maar nu geef ik alleen nog maar een tikje op de rem. Tijdens race één ging dat even mis. Dat is natuurlijk niet het moment om zoiets te doen, maar gelukkig liep het goed af.”

Haar volgende raceweekeinde in de Ford Fiesta Sprint Cup wordt gehouden tijdens de Gamma Racing Days op het circuit van Asten. Met weer een raceweekeinde aan ervaring rijker, verwacht ze daar ook goed voor de dag te kunnen komen. “Ik hoop dat natuurlijk ook weer op het podium te komen.”

Daniëlle Geel wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door Pro Force. En getuige haar auto is er nog genoeg plek voor sponsoren. Wie stap erin bij Daniëlle...?