HIPPOLYTUSHOEF - Paardrijvereniging de Wironruiters uit Hippolytushoef heeft afgelopen zondag een Cross4Joy gehouden. Onder leiding van bevlogen instructrice Kirsti Nap, hebben meerdere combinaties paarden of pony’s en hun ruiters, zich gewaagd aan 16 crosshindernissen over een afstand van maar liefst 1400m. Het lekkere weer en de mogelijkheid van het ontvangen van publiek, maakten de dag helemaal af.

Nieuwe initiatieven
De Wironruiters staat bekend als actieve vereniging die veel diverse activiteiten voor hun leden en bezoekers organiseren. Toen de maatregelen tegen het bestrijden van de Corona maakten dat deze activiteiten weer mogelijk werden en deze ook nog open gesteld mochten worden voor mensen van buitenaf, is er meteen op ingesprongen. De activiteitenagenda staat bomvol; Er gaat geen week voorbij dat er niets te doen is.

Cross4Joy
De Cross4Joy is een initiatief vanuit de eigen leden. Jessica Kooijman heeft in samenwerking met Kirsti Nap, vaste instructrice van de vereniging, toegewerkt naar een laagdrempelig evenement waar plezier met je paard voorop staat. Geen wedstrijd, gewoon trainen. Plezier hebben elkaar en als toetje het parcours in zijn geheel rijden. De hindernissen konden in verschillende hoogtes genomen worden, Zodat er altijd een mogelijkheid was om de hindernis te nemen. Lukt het even niet, dan probeer je het opnieuw. Lukt het dan nog niet, dan volg je een ander die wel ‘gewoon gaat’. Als laatste optie had je dan door te gaan naar de volgende hindernis. Op deze manier kon iedereen een parcours rijden, wat bij hem/ haar paste. Elke combinatie is met een goed gevoel weer naar huis gegaan.

Greppels, hekken
De hindernissen waren allemaal verschillend; er lagen boomstammen in verschillende diktes, een surfplank. Er was een greppel, een hek en een bezembak. De paarden werden blootgesteld aan flink wat uitdaging. De een sprong er over zonder te kijken, de ander wilde eerst de hindernis van dichtbij bekijken. Dit alles was allemaal goed te bekijken vanaf het buitenterras wat gecreëerd was aan de achterzijde van de kantine. Deze was deze dag ook opengesteld, zodat de bezoekers goed zicht hadden op alles wat er gebeurde. Hier is goed gebruik van gemaakt.

Smaakt naar meer
Deze dag en de reacties die er ontvangen zijn van de deelnemers, maakt dat het ‘smaakt naar meer’. In het najaar, op zondag 24 oktober zal deze zelfde combinatie een Ride4Joy organiseren. Bij dit evenement zullen natuurlijk ogende hindernissen de hoofdrol spelen. Deze zullen opgesteld staan in de binnen en buitenbak. Voor volgend jaar wordt al druk gedacht aan een vervolg op deze ‘4Joy- activiteiten’.

What else?
Ook na de zomervakantie zijn er volop activiteiten gepland. Er is weer genoeg uitdaging voor iedereen die paarden/ pony’s liefhebben!
- 27 augustus dressuurclinic Cindy Feld
- 29 augustus APK dag voor het paard
- 3 september dressuurclinic Cindy Feld
- 5 september open onderlinge menwedstrijd
- 10 september dressuurclinic Jacob van der Heide
- 19 september federatie dressuurwedstrijd
- 26 september Wironruitersdag (tevens open dag)
Al onze activiteiten zijn te bezoeken. U bent ook zonder paard of pony van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.

Interesse?
De Wironruiters biedt leden korting op activiteiten. Je kunt al basislid/ startpaslid worden voor €50,- per jaar. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en acties, volg ons dan op onze sociale media kanalen of kijk op onze website www.wironruiters.nl