HIPPOLYTUSHOEF - Eindelijk is het de SKAH gelukt om de liederencyclus “Die Winterreise” van Franz Schubert in een kroonconcert te kunnen presenteren. En wel in het kaarslichtconcert van zondag 27 oktober om 15.30 uur in de Hippolytuskerk in Hippolytushoef en ze worden uitgevoerd door Marc Pantus (zang) en Daan Boertien (piano).

Deze prachtige getoonzette gedichten voor zangstem en piano veroverden de 1e plaats in de Hart & Ziel lijst van 2018 van NPO Radio 4. De 24 liederen vertellen het verhaal van een jonge man die wordt afgewezen en vervolgens op reis gaat. In het laatste lied ontmoet hij de “Leiermann”, de speelman met zijn draailier, een verpersoonlijking van de dood. En zo komen deze liederen tot een prachtig einde.

Marc Pantus studeerde zang in Utrecht, Den Haag en Chigago en is een zeer veelzijdige zanger, die bijzondere concerten en producties op zijn naam heeft staan. Met zijn wendbare stem en subtiele frasering brengt hij deze “Winterreise” tot leven onder de bezielende begeleiding van Daan Boertien, die zich gespecialiseerd heeft in liedbegeleiding.

Een optreden dat u beslist moet meemaken!

Kaarten voor deze middag zijn tot vrijdag voor het concert te bestellen via onze website: www.dekroonconcerten.nl voor de prijs van € 15,=. Na betaling krijgt u de toegangskaart(en) per e-mail toegezonden. Of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227- 72 02 04 . En ook in de kerk zijn vanaf 14.45 uur (als ze nog voorradig zijn) nog kaarten te koop.