HIPPOLYTUSHOEF - ”Ik ben heel blij dat ik even mee mag doen aan deze Nationale Balkon Beweegdag. Bewegen is altijd goed, maar in deze tijd nog belangrijker dan ooit. Omdat het bijna niet meer buiten kan, doen we het vandaag vanaf het balkon.” In een officieel T-shirt van het Ouderenfonds, die deze dag in het leven geroepen heeft, stond wethouder Mary van Gent vooraan tijdens de balkongymles. Het werd vrijdag 29 mei een groot succes voor de bewoners van woonzorggroep Noorderlicht in Hippolytushoef.


Freek de Kort van Team Sportservice leidde het team. Lachende gezichten, wuivende handen, zwaaiende armen. Ritmisch op de muziek die de bewegingsconsulenten van Team Sportservice meegebracht hadden, bewogen de senioren in Noorderlicht. Zittend op een stoel deden ze hun best om Freek, zijn collega’s en wethouder Van Gent te volgen.

Alle spiergroepen
Hij is enthousiast na afloop van de eerste Nationale Balkon Beweegdag. “Ook al hebben we het rustig aangepakt voor deze doelgroep, toch hebben we alle spiergroepen even langs laten komen. Benen, armen, schouders, zelfs buikspieren.” In een klein kwartier zorgde De Kort voor een warming-up, een aantal oefeningen en een lekkere cooldown op de muziek van ‘You’ll never walk alone’. Zwaaiend met de armen namen de deelnemers en instructeurs afscheid van elkaar. En natuurlijk met een hartelijk applaus voor hunzelf. Want hard werken mag je belonen!

Volleerd instructeur
Wethouder Mary van Gent bood zichzelf spontaan aan als instructeur op deze eerste Balkon Beweegdag. Trots trok ze het T-shirt aan en vroeg naderhand: ‘mag ik het houden? Ik ga zo naar mijn work-out in het Robbenoordbos, dan vind ik het wel leuk om te laten zien dat ik meegedaan heb met jullie.’ Als een haast volleerd instructeur deed ze naast Freek de Kort alle oefeningen fanatiek mee.

De nodige zweetdruppels
Remy Kluvers van Team Sportservice zorgde eerder deze week al voor de nodige zweetdruppels op de ruggen van de bewoners van Lelypark in Wieringerwerf. “Daar werden de bewoners naar buiten gebracht. Op een stoel voor ons konden ze meedoen met de bewegingen. We kregen na afloop direct de vraag: ‘wanneer komen jullie weer?’ Daar doe je het toch voor. Dat kleine geluksmomentje in deze rare tijd.”

Bekende sporthelden
De Nationale Balkon Beweegdag is op vrijdag 29 mei verzorgd op meer dan 150 locaties, veelal verzorgingshuizen. Meerdere bekende sporthelden hebben hun medewerking verleend, waaronder ‘Nederland in Beweging’-presentatrice Olga Commandeur, oud- tafeltennisster Bettine Vriesekoop en Sjaak Swart.