WESTERLAND - Het Dorpsfeest Westerland en de daaraan verbonden Boerenlandfair lijken dit jaar alle records van bezoekersaantallen en deelnemers te hebben verbroken. Voorzitter René Hoekenga van het Dorpsfeest Westerland is een tevreden man: “Perfect weer, gezellig en lekker druk. Zoals een jubileum hoort te zijn”, vat hij het afgelopen weekend samen.


Met plezier en trots kijkt het bestuur terug op het afgelopen Dorpsfeestweekend. “Dankzij de enorme inzet van een fantastische ploeg vrijwilligers hebben we een gezellig Dorpsfeest en drukbezochte Boerenlandfair neergezet. Daar kunnen we ontzettend trots op zijn."

Wieringer verenigingen

Elk onderdeel van het feestweekend mag een succes genoemd worden. Waar de jubileum feestavond op de vrijdag al van start ging met een tent vol hossende jeugd, was het terrein de volgende ochtend alweer het decor van een druk bezocht spelletjes evenement voor de kinderen.

Voorafgegaan overigens door een eveneens goedbezocht Westerlands Bakkie, alwaar Burgemeester Ria van Dam haar complimenten uitte voor de samenhorigheid op Westerland.

Grootste succesnummer overdag op zaterdag was de Wieringer Obstacle Run waaraan door zo’n 250 enthousiaste sportievelingen werd deelgenomen. Ook de Boerenlandfair op zondag werd beter bezocht dan ooit. Met 100 stands en muziek, diverse optredens en demonstraties was er voor de vele bezoekers uit diverse windstreken meer dan genoeg te beleven. Hoekenga is blij met de bezoekersaantallen, maar benadrukt dat dit niet het belangrijkste is bij het Dorpsfeest. “Voorop staat dat we dit feest samen organiseren voor de Wieringer verenigingen, waar alle opbrengsten naartoe gaan. Zij rekenen op een extraatje van ons en hebben die steun in de rug ook hard nodig."