WIERINGEN - Op zondag 23 juni organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht op Wieringen. In 2019 is het thema bij de Franciscaanse Beweging ‘in gesprek met’. Ook bij deze wandeling staan ontmoeting en gesprek centraal. Daarbij gaan we uit van ontmoetingen met de deelnemers zelf, maar ook met anderen die we normaal gesproken niet zo snel ontmoeten en met wie we niet zo snel in gesprek gaan.

Soms heb je een beeld van iets of iemand dat toch niet helemaal klopt. Zo lijkt Wieringen op een eiland, maar het is het niet: Wieringen is zonder veerpont te bereiken.

Laat je in de ontmoeting met dit geheime eiland verrassen door de uitzichten over het Balgzand en het Amstelmeer. De kronkelige wierdijkjes en de uitgestrekte velden van de Wieringermeerpolder maken de wandeling van ongeveer 13 km compleet. Lekker uitwaaien op de wadden, maar dan op het vaste land.

Voorafgaand aan de wandeling is er gelegenheid de kerkdienst in de Hippolytuskerk bij te wonen om 09.30 uur.

Datum: Zondag 23 juni 2019
Tijd: 11.30 t/m 15.30 uur
Locatie: Hippolytuskerk, Kerkplein 17, 1777 CD Hippolytushoef
Meelopen: info@franciscaansebeweging.nl of 073-6131340
Kosten: € 5,- (€ 3,50 voor FB-leden)
Meer informatie over de activiteit is te vinden op www.franciscaansebeweging.nl/activiteiten.

De Franciscaanse Beweging (FB) organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Zij brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.