ANNA PAULOWNA - Wandel op zondag 4 september mee door dit fraaie natuurgebied met brak water, dat resulteert in onder andere de bloei van zeeasters.

Spot vogels op weg naar het zuiden en nog veel meer! Misschien zie je nog een ijsvogel. Mooie plekken en verschillende vogels Het Kruiszwin bij Anna Paulowna is jaren geleden omgetoverd van een saai landbouwgebied naar een natuurgebied vol variatie. Deze excursie brengt je naar de mooiste plekken en de gids van Landschap Noord-Holland zal je er alles over vertellen. De Kruiszwinsloot is het middelpunt van dit gebied. De sloot heeft de vorm van een vroegere kreek. Er zijn diverse slootjes en kleine terpen. Zout grasland wordt afgewisseld met rietvelden.

Deze waterberging is een wandel- en struingebied; ideaal voor een ommetje. Welke planten staan nog in kleur begin september en welke trekvogels strijken hier even neer om zich op te vetten? Er zijn de afgelopen periode wel ijsvogels gezien; spot je ze nog op 4 september!?

Trek goede wandelschoenen aan. Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer! Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer:
zondag 4 september van 10:00 tot 11:30 uur

Vertrekpunt: naast Molenvaart 136; 1761 AM Anna Paulowna
Het begin van het fietspad, het Caloriepad

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl