WESTERLAND - Wie 2e kerstdag even lekker wil uitwaaien, kan de wandelschoenen aantrekken en gezellig meelopen met de kerstwandeltocht over Wieringen van Sport Nu – Mooi Wieringen. De tocht is inmiddels een traditie geworden en wordt voor de 11e keer georganiseerd. Een leuke familiewandeltocht waarbij ook honden, mits aangelijnd, zijn toegestaan.


Drie afstanden
Bij de kerstwandeltocht kunt u kiezen uit 3 afstanden, 7,5 km. ,10 km. en 13,5 km welke alle drie over de westkant van Wieringen gaan. Heerlijk wandelen over smalle schelpenpaadjes en kronkelweggetjes, langs oude boerderijen, tuunwoallen, de Waddenzee en het Amstelmeer. Kortom, 3 prachtige routes!

Ambassadeur van het Landschap
Sport Nu is sinds 2012 Ambassadeur van het Landschap Wieringen en omgeving en weet ook veel te vertellen over dit mooie gebied. Op de route hebben zij daarom een aantal informatiepunten geplaatst, waardoor u tijdens de wandeling ook nog eens meer aan de weet komt over dit bijzondere stukje Nederland.

Koffie, thee en glühwein na afloop
Na afloop van de wandeling wordt iedereen getrakteerd op een kop koffie, thee, limonade of glühwein met wat lekkers en kan men nog even gezellig napraten. De start is tussen 12.30 en 13.30 uur bij Sport Nu – Mooi Wieringen, aan de Westerlanderweg 160 in Westerland. Deelname is 10,00 p.p. en kinderen t/m 10 jaar lopen gratis mee.

Aanmelden is noodzakelijk en kan d.m.v. het inschrijfformulier op www.sportnu.nl/kerstwandeltocht