ANNA PAULOWNA - Droevig nieuws uit Stichting Leeuw. De imposante tijgerin Cita is noodgedwongen ingeslapen. Het dier leed aan artrose in een voorpoot en had een ernstige vorm van heupdysplasie, een afwijking aan het heupgewricht.


De verzorgers van de stichting hebben met man en macht gewerkt om het dier zo lang mogelijk in leven te houden. "Maar pijnstillers bleken geen effect te hebben op Cita", aldus Stichting Leeuw in een bericht.

Haar verzorgers zijn ondersteboven van de droevige gebeurtenis."Enige tijd geleden begon haar gedrag te veranderen, wat meestal een verergering van pijn als oorzaak heeft." Na een onderzoek van de dierenarts bleek Cita ook nog te lijden aan cysten in beide nieren.

De dierenartsen moesten de moeilijke beslissing nemen om haar te laten inslapen. "Er is namelijk geen behandeling voor de aandoening en we moesten haar verder lijden besparen."

Mooie tijd
Toch kijken de verzorgers terug op een fijne tijd met de voormalige circus-tijger. "Cita, groepsgenoot van Tyson en Aischa, heeft na haar circusverleden nog een mooie tijd gehad om te genieten van haar pensioen bij Stichting Leeuw", besluit Stichting Leeuw. De tijger werd 12,5 jaar oud.