ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonse Uitdaging verbindt. Bijvoorbeeld verenigingen en stichtingen met bedrijven of organisaties zoals de gemeente. We kijken waar we maatschappelijke organisaties van dienst kunnen zijn. Maar ook particulieren steken wij de helpende hand toe. En als wij zelf zaken signaleren die beter kunnen, zullen we niet laten daar de partijen bij te zoeken die dat mogelijk maken. Alles met één doel; Hollands Kroon een mooiere plek maken om te leven en te werken.

Vraag en aanbod bij elkaar brengen, dat is wat wij doen. Toen Leanne Coster van Vluchtelingenwerk Hollands Kroon bij de Hollands Kroonse Uitdaging de vraag stelde of wij ook integratieplekken wisten voor statushouders, ging onze manager Edwin Wittink daar direct mee aan de slag. Hij legde de link met het aanbod van Kringloopwinkel De Wieringer Schatkamer in Hippolytushoef. Zij bieden zinvol vrijwilligerswerk in de kringloopwinkel en het nog te realiseren sociaal café. Wellicht een plek waar statushouders aan de taal en hun sociale vaardigheden kunnen werken.

Deze week maakten Leanne en Edwin kennis met Erzsébet Thomasse van De Wieringer Schatkamer. Tijdens het gesprek en de rondleiding door de kringloopwinkel werden de mogelijkheden van samenwerking besproken. Dit resulteerde in de intentie om binnen de Wieringer Schatkamer plaats te bieden aan statushouders. Daarnaast zagen de drie partijen wellicht nog meer mogelijkheden. Zoals dat in de praktijk altijd gaat. Door een verbinding, ontstaan er weer nieuwe verbindingen. De Hollands Kroonse Uitdaging is graag de spin in dit web der verbindingen.

Meer informatie over de Wieringer Schatkamer is te vinden op facebook.com/wieringerschatkamer. Over Vluchtelingenwerk Hollands Kroon lees je meer op vluchtelingenwerk.nl/westenmiddennederland/vluchtelingenwerk-hollands-kroon.