DEN OEVER - Vanuit de haven van Den Oever organiseert Vakantieschip Prins Willem Alexander samen met een groep vrijwilligers, cateringbedrijf CuisIEN en Sport Nu – Mooi Wieringen een sportief én lekker paasarrangement. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het Vakantieschip Prins Willem Alexander.

Het vakantieschip is een aangepast schip voor mensen die zorg nodig hebben. U kunt mee wanneer u gebruik maakt van een rollator of rolstoel. En wanneer u volledig bedlegerig bent kunt u zelfs met bed en al op het zonnedek komen. Er gaan vrijwilligers mee met ervaring in de zorg, zij geven u tijdens de vakantie de (lichte) zorg die u nodig heeft. Aan boord bent u ook welkom als u geen zorg of begeleiding nodig heeft maar graag samen reist met iemand die wel tot de doelgroep behoort.

Elk jaar organiseert het vakantieschip zelf een aantal vaarvakanties waar individueel op ingeschreven kan worden, verder verhuren zij het schip aan zorginstellingen en reisorganisaties.

Het schip wordt geëxploiteerd door Stichting Varende Recreatie. En omdat zij een stichting zijn is winst maken niet hun doel. Maar er is wel geld nodig om dit soort vaarvakanties aan te kunnen blijven bieden. Dus reden voor de vrijwilligers om een mooie actie op te zetten!

Arrangement op 1e of 2e paasdag
Op beide paasdagen wordt een volledig arrangement aangeboden en dat ziet er als volgt uit.

U wordt aan boord, ontvangen met een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Vervolgens kunt u de keus maken uit een wandeltocht of fietstocht (op eigen fiets) Er zijn diverse routes uitgestippeld welke o.a. langs het IJsselmeer en werelderfgoed Waddenzee gaan, door het Robbenoordbos en over de vissershaven van Den Oever. Allemaal prachtige routes die u zeker niet wilt missen.

Weer aangekomen bij het schip, gaan de trossen los en wordt er tijdens het diner een mooie vaartocht gemaakt over de Waddenzee.

Verder is er voor en na het diner tijd voor een rondleiding over het schip.

Het volledige arrangement duurt 5 uur.

Meld u aan voor dit fantastisch mooie Paasarrangement waarbij u het goede doel steunt. Zo kunnen zij het Vakantieschip beschikbaar blijven stellen voor mensen met een zorgvraag. www.vakantieschip.nl/paasarrangement