ANNA PAULOWNA - Onder de Waddendijk bij Van Ewijcksluis lekt zeewater naar het Amstelmeer. Dat maakt het natuurgebied De Verzakking achter de dijk heel bijzonder, met plassen, rietland en bosjes. Wandel op vrijdagavond 29 juli mee met een gids van Landschap Noord-Holland op zoek naar bijzondere planten zoals rode ogentroost, moeraswespenorchis en goudknopje uit Afrika.

Een lekkende Waddendijk zorgt voor zeer bijzondere planten
De Waddendijk bij De Verzakking vertoont een mankement. Door de slappe ondergrond lekt zeewater naar het Amstelmeer. Dat maakt de natuur achter de dijk bijzonder. Hier groeien planten die zout in de bodem kunnen verdragen.

In dit binnendijkse natuurgebied vind je planten die we vooral op de zoute kwelders langs de Waddenzee vinden. Bijvoorbeeld rode ogentroost. Vroeger meende men dat de plant nuttig was bij oogproblemen. Verder groeit er de moeraswespenorchis. En nog een speciale: het goudknopje dat oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Zo dicht bij de Waddenzee zijn er ook altijd veel vogels te zien. Met de gids mag je ronddwalen in dit gebied.

Neem een fototoestel mee, de planten zijn vaak schitterend om te fotograferen. Heb je een verrekijker, neem die ook mee voor de vogels. Trek wel waterdichte schoenen of laarzen aan.Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: vrijdag 29 juli van 19:00 tot 20:30 uur
Vertrekpunt: Vogeluitkijkpunt Waddenzee nabij Amsteldiepweg 1; 1761 JW Anna Paulowna

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl