HIPPOLYTUSHOEF – Jarenlang getennist, nog nooit een bal over het net geslagen of iets daartussenin. Iedereen die het leuk vindt, kan zich aanmelden voor OldStars tennis. De lessen zijn bij Tennisclub Hippolytushoef. De kick-off is woensdag 11 mei. Doelgroep: ouderen vanaf zestig jaar.

Berend Opdam is naast bewegingsagoog bij Team Sportservice ook tennisleraar. Samen met Hans Kurver van TC Hippo verzorgt hij de lessen. “Het idee is om in een aantal weken de beginnende oudere die wil tennissen ‘tennis-ready’ te maken. Zo, dat hij of zij uiteindelijk zelfstandig kan spelen op beginnersniveau.”

Ook voor mensen die al bekwaam zijn

Maar mensen die al wat bekwamer zijn in het spel kunnen ook wel degelijk meedoen met deze lessen. “Die krijgen les op een hoger niveau. Daarmee gaan we bijvoorbeeld dieper in op de techniek van de verschillende tennisslagen. Doel is dat iedereen uiteindelijk steeds meer zelfstandig kan spelen”, licht de bewegingsagoog toe.

Onderdeel Ouderenfonds

Het programma OldStars is onderdeel van het Nationaal Ouderenfonds. Doel is dat het verenigingsleven een positieve bijdrage levert aan de levenskwaliteit van ouderen. OldStars zet sport in als middel om ouderen te laten bewegen, samen te laten komen en van betekenis te zijn binnen de club.

Aanmelden bij de club

De kick-off van OldStars tennis is woensdag 11 mei om 9.30 uur op de baan aan de Belterlaan. Deze les is gratis. Aanmelden kan via Hans Kurver: leden.tchippo@gmail.com of 06-21400888. Na de kick-off volgt een traject van tien lessen. Daarvoor betalen de deelnemers 50 euro.

Wie meer wil weten over OldStars tennis, kan contact opnemen met Berend Opdam via bopdam@teamsportservice.nl of 0224-214774.