ANNA PAULOWNA - Wandel zondag 30 juli mee door dit fraaie natuurgebied met brak water, dat resulteert in onder andere de bloei van zeeasters en nog veel meer! Misschien spot je nog een ijsvogel.


Mooie plekken en verschillende vogels

Het Kruiszwin bij Anna Paulowna is jaren geleden omgetoverd van een saai landbouwgebied naar een natuurgebied vol variatie. Deze excursie brengt je naar de mooiste plekken.
De Kruiszwinsloot is het middelpunt van dit gebied. De sloot heeft de vorm van een vroegere kreek. Er zijn diverse slootjes en kleine terpen. Zout grasland wordt afgewisseld met rietvelden.
Deze waterberging is een wandel- en struingebied; ideaal voor een ommetje. Welke planten staan nog in kleur in juli? Hoe komt het dat in deze polder zeeasters bloeien?
En wat is de bedoeling van de heuveltjes/terpjes in dit gebied? De natuurgids van Landschap Noord-Holland gaat het je allemaal vertellen.

Trek goede wandelschoenen aan. Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer.

Bij deze excursie is een Duitstalige gids aanwezig! Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zondag 30 juli 2023 van 11:00 tot 13:00 uur

Vertrekpunt: naast Molenvaart 136; 1761 AM Anna Paulowna; het begin van het fietspad, het Caloriepad.

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl