WESTERLAND - De Soroptimistclub Wieringen organiseert voor de 20ste maal de tuinronde 2022 over West Wieringen op Zondag 29 Mei a.s. Er is voor u weer een prachtige route gemaakt over het westelijk deel van Wieringen. Starten kan bij de Westerlanderkerk aan de Westerlanderweg 61 Westerland. Bij slecht weer wijken wij uit naar het dorpshuis. Zoals van ouds is er aan de Elft 41 te Hippolytushoef nog een startpunt.

Wat u niet mag missen:

- Kunst in de Westerlanderkerk

- In de natuurtuin aan het Damsterpad exposeert Bastiaan Meijer met zijn insectenhuisjes, hij heeft voor deze tuinronde miniatuurversies gemaakt van De Heidense Kapel en de museumboerderij van Jan Lont.

- Een verborgen tuin aan de Beltstraat met vijver en verhoogd terras

- Een bijzonder huis met grote tuin en kunst

- Muziek in de tuin bij de familie Bak van Dear Molly om 11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur.
Deze 4-koppige band speelt een verfrissende mix van Blue Grass, Folk en Keltische muziek.

- Laat u verrassen, er zijn nog meer bijzondere tuinen te zien, we verklappen niet alles

- Wieringen wordt gekenmerkt door zijn glooiend landschap, ontstaan na een ijstijd die de nodige grond heeft opgehoogd en veel zwerfkeien heeft achtergelaten. De grootste zwerfkei is te vinden op Westerklief. Ook was het eiland voor de Vikingen belangrijk, het lag immers aan een belangrijke handelsroute. Bewijs dat de Vikingen op Wieringen hebben gewoond, bewijst de gevonden zilverschat in 1996 ook op Westerklief.

Wieringen wordt gekenmerkt door zijn glooiend landschap, ontstaan na een ijstijd die de nodige grond heeft opgehoogd en veel zwerfkeien heeft achtergelaten. De grootste zwerfkei is te vinden op Westerklief. Ook was het eiland voor de Vikingen belangrijk, het lag immers aan een belangrijke handelsroute. Bewijs dat de Vikingen op Wieringen hebben gewoond, bewijst de gevonden zilverschat in 1996 ook op Westerklief.

Het wordt weer mooie belevenis op zondag 29 mei van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Entree € 10.—per persoon incl. kopje koffie of thee. Uiteraard is er voor de inwendige mens taart aanwezig.

Met uw deelname steunt u de Internationale goede doelen van de Soroptimisten , maar natuurlijk zetten wij ons ook in voor een lokaal goed doel.
We hopen dat u weer getriggerd bent om mee te doen aan de Tuinronde van 2022.
Tot ziens op zondag 29 mei 2022. Volg ons op de website van onze club www.soroptimistclub-wieringerland.nl en via facebook.