SCHAGEN – Samenwerkingsverband Gebr. Kooijman Muggenburgerweg 4 geeft op 6 juli het startsein voor de verkoop van 7 riante vrije kavels aan de zuidkant van het pittoreske dorp Haringhuizen. Op deze donderdagavond is er van 19:30 tot 21:30 uur een informatieavond in dorpshuis De Oude Stal in Haringhuizen, waar iedereen welkom is met serieuze interesse in een woonkavel.


Plan Heeringhuusen biedt ruimte voor de bouw van een stolp, een schuurwoning, een hooibergwoning en vier vrijstaande woningen in traditionele stijl, ter versterking van de lintvorming in het dorp. De kavelverkoop is een buitenkans voor wie zijn droomhuis wil bouwen en de vrijheid, de rust en de ruimte van landelijk wonen wil ervaren nabij de gezellige marktstad Schagen.

De vrije woonkavels aan de Muggenburgerweg in het voormalige vissersdorp Haringhuizen variëren in grootte van bijna 1.000 m2 tot 1.600 m2. Elke kavel heeft minimaal twee parkeerplaatsen. Er wordt aan de achterzijde een nieuwe watergang gegraven. De kopers genieten van blijvend vrij uitzicht op het aangrenzende achterland. Naast wonen zijn aan-huis-verbonden beroepen en bedrijven toegestaan, zoals accountant, makelaar, consultant, arts, therapeut of kunstenaar.

Haringhuizen – met zijn middeleeuwse Willibrorduskerk en dorpshuis De Oude Stal – telt nog geen 200 inwoners. De te bouwen woningen op de vrije kavels bevinden zich in landelijk gebied, op korte afstand van alle voorzieningen in Schagen. Van scholen, kinderopvang, huisartsen en zorginstellingen tot het winkelrondje Schagen met het winkelcentrum Makado Center, horecagelegenheden, sportverenigingen en cultureel-maatschappelijke voorzieningen als een zwembad, bioscoop, theater en musea. Het OV-knooppunt en NS-station Schagen ligt op schootsafstand. Amsterdam en Haarlem zijn binnen het uur met de auto en trein bereikbaar. Het strand, de zee, de duinen en de bollenvelden liggen om de hoek.

De kavels op het voormalige agrarische perceel van boerenbedrijf Kooijman worden bouw- en woonrijp opgeleverd. De prijzen van de vrije woonkavels zijn afhankelijk van de ligging en de oppervlakte en beginnen vanaf € 439.000, vrij op naam.

Om in aanmerking te komen voor een vrije kavel in plan Heeringhuusen, kunnen geïnteresseerden vanaf 30 juni het inschrijfformulier invullen op de website www.bouwkavelsharinghuizen.nl. Hier is meer informatie te vinden. Voor vragen kunt u ook mailen naar info@bouwkavelsharinghuizen.nl. Of neem direct contact op met verkoopmakelaar De Gebouwheer, Hans Blaauw (0224 – 299 656) of projectleider Jan Bouwes (06 – 53439711).