SLOOTDORP - Vanaf maandag 22 augustus vernieuwt de provincie het asfalt van de N240a Slootweg tussen De Haukes en Slootdorp.De werkzaamheden duren 2 weken. Gedurende deze periode is dit deel van de weg afgesloten voor verkeer.

Aannemer WaakSaam voert het werk namens de provincie uit. Op maandag 22 augustus starten de werkzaamheden aan het wegdek. Het werk duurt tot vrijdag 2 september. In deze periode frezen, asfalteren en markeren zij het wegdek tussen De Haukes en Slootdorp. Om de verkeersveiligheid te vergroten komen er op dit deel van de weg ook grasbetontegels. Deze kunnen door leveringsproblemen pas eind oktober geplaatst worden.

Planning en omleidingsroute

Tussen 22 augustus en 2 september is het deel van de weg waar gewerkt wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer maakt gebruik van de A7. Doorgaand landbouwverkeer kan gebruik maken van de Den Oeverseweg. (Brom)fietsverkeer rijdt via de Nieuwesluizerweg, Molenweg en Amstelmeerweg. Bekijk de omleidingsroute voor doorgaand verkeer.

Bestemmingsverkeer

De bedrijven bij het werkgebied blijven bereikbaar. Er zijn afspraken gemaakt met bedrijven binnen het werkvak. Alleen bestemmingsverkeer (aanwonenden) en nood- en hulpdiensten worden door verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid.

Fase 2: het leggen van grasbetontegels

Het aanbrengen van de grasbetontegels is fase 2 van de werkzaamheden. Deze start op maandag 31 oktober en is vrijdag 23 december gereed. In verband met de werkzaamheden aan de Kooybrug zal de omleidingsroute anders zijn dan nu. Zodra hier meer over bekend is, dan wordt dat geplaatst op de website van de provincie.