WIERINGERWERF - Dat sport en gamen meer gemeen hebben dan je zou denken, bewijst de eerste SportNite. Een samenwerking tussen LINK projecten, ECV esports, Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon en stichting Verantwoord Gamen. Dit evenement staat vrijdag 16 oktober op de agenda in de Zuiderzeehal. Speciaal voor jeugd vanaf 10 jaar.

Wat kunnen de deelnemers verwachten? Allereerst een real life Fortnite battle met laserguns. Verder zijn er verschillende minigames waarbij sport en gamen gecombineerd worden. Dan nog een Fortnite-toernooi dat georganiseerd wordt door een professionele e-sporter en een meet & greet met een professional.

Drie leeftijdsblokken
De jeugdige deelnemers aan SportNite worden verdeeld in drie blokken. De jongsten van 10 tot en met 12 jaar spelen van 9.00 tot 11.00 uur. Daarna volgen 13- en 14-jarigen van 11.30 tot 13.30 uur en 15-plussers mogen aan de bak tussen 14.00 en 16.00 uur.

Verantwoord gamen
Overal kun je punten verdienen die tevens meetellen in de ranking van de Fortnite Kampioenschappen Noord-Holland. De winnaar kwalificeert zich direct voor de grote finale op 13 december. Stichting Verantwoord Gamen geeft tips en tricks om ervoor te zorgen dat gamen op een bewuste en verantwoorde manier deel kan worden van het dagelijks leven.

Aanmelden op noordhollandactief

Op de website https://viralspot.nl/sportnite-2/ staat meer informatie en is een directe aanmeldknop te vinden.
De Zuiderzeehal is gevestigd aan de Dokter Tamsmalaan 1 in Wieringerwerf.