HOLLANDS KROON – Het Mantelzorgcentrum organiseert donderdag 1 oktober voor mantelzorgers uit de gemeente Hollands Kroon een digitale ontmoetingsgroep via Microsoft Teams. In het kader van de Week van de Eenzaamheid is het thema van de bijeenkomst ‘Samen en toch eenzaam’. Mantelzorgers uit Hollands Kroon melden zich aan via info@mantelzorgcentrum.nl of 0224 – 74 50 59

Gevoelens van eenzaamheid kunnen iedereen treffen, zeker ook mantelzorgers. Toch verwacht je dat niet direct: door het zorgen is een mantelzorger toch betrokken bij een ander? Er zijn verschillende redenen waarom gevoelens van eenzaamheid zich juist bij mantelzorgers voordoen, zoals de gebondenheid aan huis, de veranderende relaties door de verleende zorg, het onbegrip van de omgeving en de onzichtbaarheid van de eigen wensen en behoeften van de mantelzorger.

Aanmelden

De bijeenkomst start op donderdag 1 oktober om 13.30 uur. Marianne Weel, consulent mantelzorg, begeleidt de groep. Aanmelden is verplicht en dat kan via info@mantelzorgcentrum.nl of 0224 – 74 50 59. De bijeenkomst is te volgen via Microsoft Teams. Na aanmelding ontvangen deelnemers een link. Voor mantelzorgers die het lastig vinden om met MS Teams te beeldbellen, is er om 10.00 uur dezelfde dag een kennismakingsbijeenkomst.

Mantelzorgcentrum

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.