NIEUWE NIEDORP - Paardensportvereniging Texel, Stichting Den Kriek en Stichting Dorpshuis Prins Maurits zijn uitgeroepen tot winnaars van de actie ‘Verduurzamen Maatschappelijke Gebouwen’. Bij deze actie konden leden van de coöperatieve Rabobank stemmen op scholen, bibliotheken, theaters en buurthuizen. Het gebouw met de meeste stemmen krijgt tot wel vijftig procent korting op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Samen verduurzamen we maatschappelijke gebouwen en verlagen we de energierekening.


Harry Nieuwenhuizen, directeur coöperatieve Rabobank “Theaters, bibliotheken en sportclubs maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze weer investeren in hun gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe speeltoestellen, boeken of sportvelden. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties om hun energierekening te verlagen, zetten we een belangrijke stap in de energietransitie en dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving.”

Uiteraard gaat Rabobank ook samen met de scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet gewonnen hebben kijken hoe ook deze organisaties geholpen kunnen worden hun gebouwen te verduurzamen. De bank organiseert regelmatig workshops voor verenigingen en stichtingen om te versterken. De clubs krijgen dan tips over bijvoorbeeld het werven van leden en vrijwilligers, geld genereren, een gezonde kantine en communicatie. En 16 mei start de inschrijving voor de stemcampagne Rabo ClubSupport. Leden van de bank bepalen met het uitbrengen van hun stem – in september – de verdeling van het budget.