HIPPOLYTUSHOEF - Dankzij de Beursvloer van de Hollands Kroonse Uitdaging op 3 februari hebben de Wironruiters een mooi schilderij van Frea Mea (kunstenares) ontvangen voor in de kantine van de vereniging. Hier stond uiteraard een tegenprestatie tegenover; Frea komt zodoende (wanneer het weer kan) met haar kleinkinderen ponyrijden tijdens de puppylessen bij de vereniging.

Verfraaiing
Nu de vereniging deels voorzien is van nieuw meubilair, hoort daar ook wat moois voor aan de wand bij; Frea die haar atelier vol heeft staan met de prachtigste doeken, stelde een doek naar keuze beschikbaar. Daar hoefden de enthousiaste bestuursleden van de vereniging niet lang over na te denken; ‘Daar willen we er wel een van.’ Naast prachtige Wieringse taferelen, konden de ruiters kiezen uit twee prachtige doeken met paarden. De meest aansprekende hangt inmiddels aan de wand in de kantine.

Frea May
De Breezand-ze dame, heeft atelier aan huis. Zij werkt sinds 1989 als professioneel kunstenares en is uitgegroeid tot kunstenares die zich de verschillende schildertechnieken heeft eigen gemaakt, zoals olieverf, acryl, pastel, aquarel en gemengde technieken. Zelf spreekt van ‘het mooiste vak van de wereld’. Haar werk laat zich kenmerken als figuratief met een absurdistische toets. Door expressief kleur gebruik in haar werk ontstaat een haast paradijselijke sfeer. Kracht, kleur en een spannende compositie bepalen het beeld.

Exposities
Frea haar werk is doorlopend te bekijken via de site van de kunstuitleen in de Kunstkerk Heerhugowaard. Op 18 en 19 september doet zij daar ook mee met de kunstroute. Haar plek is het Gemeentehuis in Heerhugowaard. Verder toont zij nieuw werk tijdens de Kunstparade in Heiloo in het Witte Kerkje aldaar op 25, 26 en 27 juni a.s. Ook exposeert zij haar werk tijdens de zomerexpositie met het thema ‘Ode aan het landschap’ van 26 juni tot 12 september in de Bonifaciuskerk te Medemblik. Tot slot is eenieder welkom om vrijblijvend in haar atelier te komen kijken aan de Wijdenes Spaansweg 20, te Breezand. Graag eerst even een belletje 0223522522. Niet meer dan twee mensen tegelijk op dit moment wegens de pandemie.

Puppylessen
Alleen voor niets gaat de zon op; Frea komt als tegenprestatie graag een keer ponyrijden met haar kleinkinderen. De eerste woensdag van de schoolvakanties zijn er normaal gesproken de puppylessen; lesjes van een half uur voor kinderen die eens willen proberen of ponyrijden ook iets voor hen is. Of die graag willen ponyrijden maar geen eigen pony hebben. Deze middagen zijn altijd druk bezocht. De maatregelen in de bestrijding van de corona maken het op dit moment helaas nog niet mogelijk deze lesjes veilig in de binnenbak plaats te laten vinden en met de opa’s en oma’s langs de bakrand.

Springles, working equitation en andere paardensportactiviteiten
Met het betere weer in aantocht, beraamt de Wironruiters zich op een activiteitenprogramma waarbij de paardenliefhebbers hun hart op kunnen halen. Al deze activiteiten zullen vooralsnog in de ruime snipperbak buiten plaats vinden. Springles, cavalettitraining, Working Equitation, dressuurles van Jacob van der Heide; het zit er allemaal aan te komen. Op dit moment is het slechts mogelijk dit voor eigen leden te doen en weten we niet hoelang zich dat voort zal zetten. De vereniging biedt daarom een tijdelijk ‘lockdown- lidmaatschap’ aan, waarbij men voor €30,- tot en met augustus 2021 lid kan worden en die periode als zijnde lid mee kan doen aan de verschillende activiteiten en te profiteren van de ledenkortingen op deze activiteiten. Interesse; mail aan info@wironruiters.nl

Beursvloer
De beursvloer is een jaarlijks terugkerend evenement onder de vleugels van de Hollands Kroonse Uitdaging, waarbij het bedrijfsleven en de verenigingen en stichtingen elkaar treffen. Zij proberen met gesloten knip maar door uitwisselen van producten en diensten elkaar te helpen. Edwin Wittink verzamelt gedurende het hele jaar vraag en aanbod, welke via de website kenbaar gemaakt worden.

Websites
Houdt u voor deelname aan deze puppylessen onze website en social media in de gaten?
Wironruiters www.wironruiters.nl
Collectie Frea May www.kunstkerkheerhugowaard.nl/collectie
Hollandse Kroonse Uitdaging www.hollandskroonseuitdaging.nl,