WIERINGERWERF - Duisternis overleven betekent licht zoeken. Dit was wat beroepsavonturier Jolanda Linschooten ontdekte tijdens haar avontuurlijke zoektocht naar de oorsprong van het mysterieuze noorderlicht. Op aanwijzing van een excentrieke professor trekt zij in haar eentje op ski's over de diepgevroren Noorse Finnmark en kampeert bij rendiersami. Op meeslepende wijze vertelt zij over licht, land én mensen, die haar laten delen in de geheimen van de poolnacht.

Tijdens de multimediapresentatie 'Geheimen van de Poolnacht' op vrijdag 31 januari 2020 in de Cultuurschuur te Wieringerwerf, vertelt Jolanda op meeslepende wijze over het noorderlicht én de rendiersami. Film en foto's komen tot leven op het 5 meter brede scherm.

"Leef intens. Voor honderd procent. Met ogen wijdopen. Er is veel mis met onze aardbol, maar nog veel meer is ongelofelijk bijzonder, dichtbij, hartverwarmend mooi. Als we dát leren zien, ons tempo bewust vertragen, ons willen verdiepen en ons durven verwonderen, zijn we dan misschien ook meer bereid onze kleine blauwe planeet te beschermen?"

Jolanda Linschooten is behalve avonturier en auteur ook filmmaker en fotograaf. Zij maakte reportages voor National Geographic Magazine, Traveler en Op Pad. 'Geheimen van de Poolnacht' is in 2019 in zes Nederlandse theaters vertoond en was elke keer uitverkocht.

Aanvang 19.30 uur, einde rond 21.30 uur.
Een kaartje kost €15 bij vooraf reserveren en €17,50 op de avond zelf.
Inclusief bij de prijs zijn een drankje vooraf én tijdens de pauze.
Kaartreservering via JolandaLinschooten.nl.