HOLLANDS KROON - Op 3 juli zal de eindviering van de huidige Gouden Kans groepen in Hollands Kroon plaatsvinden. Deze groepen zij gestart in maart. Momenteel zijn de groepen hard aan het voorbereiden voor hun Gouden Actie en naderen ze het einde van deze ronde. Dat betekent dat ze over enkele weken weer afsluiten met het Pitch Event! De deelnemers zullen deze dag vertellen over hun reis tijdens het Gouden Kans Project en wat zij in teamverband hebben neergezet met het impactproject.

Wat is het Gouden Kans Project?

Het Gouden Kans Project is een MDT (Maatschappelijke Diensttijd) gesubsidieerd programma voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar uit Noord-Holland Noord die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken én zich tegelijkertijd willen inzetten voor anderen en/of hun omgeving. Gedurende 16 weken krijgen de deelnemers toegang tot waardevolle workshops en persoonlijke coaching. Daarnaast gaan zij in de praktijk impact maken door het doen van een impact project.

Impact maken met Gouden Kans

Na de eerste 6 weken van Gouden Kans, die in het teken staan van kennismaking, SDG’s (duurzame doelen) en inspiratie, wordt de groep verdeeld in teams van gemiddeld 4 deelnemers. Ieder team krijgt een sociaal of duurzaam thema waarop zij impact gaan maken. In de ruim 2 maanden die volgen krijgen de jongeren wekelijks een workshop over impact maken en één dagdeel in de week de tijd om stapsgewijs aan hun impact project te werken en na twee maanden een ‘Gouden Actie’ uit te voeren.

Uitnodiging

Kom langs om te zien waar de deelnemers 16 weken naartoe hebben gewerkt en laat je verassen. Meer informatie over de locatie en tijd van de Pitch Events zie je in onderstaande uitnodigingen. Wil je er graag bij zijn? Meld je dan aan bij Mike Jonker (mike@starters.eco).