NIEUWE NIEDORP - Op 6 januari 2022 werd op een speciale digitale manier de winnaar van der verkiezing Ondernemer van het Jaar 2021 bekend gemaakt. Normaliter gebeurt dit altijd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvengroep Niedorp maar gezien de corona maatregelen waren wij genoodzaakt om het op een andere manier te doen. Vanuit de studio in Broek op Langedijk praatte de voorzitter Paul de Jong het programma aan elkaar terwijl een liveteam onderweg was langs de starter en de genomineerden. Paramedisch Centrum Niedorp uit Nieuwe Niedorp werd uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2021.


Het Paramedisch Centrum is een bijzondere formule, die je vooral in stedelijke agglomeraties tegenkomt. Dat het hier is gelukt, mag worden toegeschreven aan het groot enthousiasme en slim ondernemerschap van Laura Zwemmer. Het centrum maakt een gecontroleerde indruk en door de comfortabele behandelruimten voelen mensen zich hier ongetwijfeld thuis. De centrale ligging en geode toegankelijkheid dragen ook bij aan de eigentijdse uitstaling van het pand. Laura heeft hier iets neergezet dat voor de inwoners van Niedorp van betekenis is en een bijdrage levert aan een goede gezondheidszorg. Dit is één van de pijlers waarop een gemeenschap kan groeien. Haar motto: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Ongetwijfeld een inspiratie voor startende ondernemers.

Behalve Paramedisch Centrum waren ook genomineerd Nieuwe Niedorp aan Zee uit Nieuwe Niedorp (tweede prijs) en Koks Tweewielers uit Nieuwe Niedorp. Allebei ook prachtige bedrijven die de prijs stuk voor stuk hadden kunnen winnen.

De verkiezing van de Ondernemer van het Jaar was dit keer iets anders opgezet. Van 6 t/m 28 september jl. hebben het publiek en leden d.m.v. een formulier op onze website door kunnen geven welke bedrijven zij willen kronen. Welke bedrijven verdienen de ‘gunfactor’ en zijn in Coronatijd opgevallen.

De onafhankelijke jury heeft op basis van de ingezonden beschrijvingen, bezoeken aan de websites en de bedrijfsbezoeken de genomineerden beoordeeld.

De uitslag van de verkiezing is verder als volgt bepaald.

1/3 van de stemmen werden door het publiek bepaald via de stemming op www.bedrijvengroepniedorp.nl.

1/3 van de stemmen werden bepaald door de leden van de Bedrijvengroep.

1/3 van de stemmen werden bepaald door een onafhankelijke jury.

Door het samenvoegen van deze verschillende stemmen ontstaan de nummers 1 t/m 3.

De onafhankelijke jury bestond uit:

Jeanette de Boer-Visser, voorzitter OFHK

Jeroen Noot, Greenport NHN

Theo Meskers, gemeente Hollands Kroon

Aan de genomineerde bedrijven voor de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2021 werd ook het ondernemerspakket uitgereikt dat is samengesteld door leden van de Bedrijvengroep Niedorp. De leden kregen de kans om iets van hun bedrijf aan te bieden aan de genomineerden. Firma Groen, Garage & LPG Inbouw Ger Bruin, Klaver van der Hooft Minjon Advocaten en Loonbedrijf K van der Geest v.o.f. hebben iets speciaals aangeboden.

Tevens heeft deze avond de Rabobank de Startersprijs uitgereikt aan Sharon Vink Chocolatier

Paramedisch Centrum en Sharon Vink Chocolatier van harte gefeliciteerd namens het bestuur, secretariaat en alle leden van de Bedrijvengroep Niedorp!