HIPPOLYTUSHOEF - Jaarlijks doen er rond de 500 deelnemers mee, 21 kilometer bergop, de Franse Mont Ventoux op.

Wandelen, elektrisch fietsen, wielrennen of hardlopen. De organisatie heeft nu voor de 10de jubileumeditie 1500 deelnemers voor ogen. Niet zomaar een getal: er zijn 1500 ALS patiënten in Nederland, waar er helaas jaarlijks 500 bijkomen, en spijtig genoeg ook jaarlijks 500 van komen te overlijden. Wat verder ook berekend is: in Nederland zal 1 op de 300 personen overlijden aan de genadeloze spierziekte ALS.

Jolanda Schoonhoven uit Hippolytushoef is zelf ALS-patiënt en is een campagne begonnen met een eigen team met de naam ‘ALStoppers.nu’ en het streven is om 100 deelnemers bijeen te krijgen.
Jolanda heeft onderstaand een oproep geformuleerd.

Wat hebben we een trots en energiek gevoel overgehouden aan vorig jaar vanwege onze deelname aan de 9de Tour du ALS, een evenement van de Stichting ALS Nederland. De support die wij ontvingen in 2021 bij onze wandel-beklimming van 21 kilometer de Mont Ventoux op, was grandioos. Ook dit keer durven we hulp te vragen, zij het op een andere manier. Bij onze vorige beklimming zagen wij een aantal groepjes die een team vormden. Dat inspireerde ons.

We zouden het dan ook geweldig vinden om bij de 10de editie van de Tour du ALS, op donderdag 9 juni 2022, met een gróót team aan de start te verschijnen voor een fantastische uitdaging.

Vandaar dit gewaagde verzoek:
- Wil jij meedoen in ons team, als wandelaar, hardloper, elektrische fietser of wielrenner?
- Kun je kijken in je familie-, vrienden- of werkkring voor wie deelname iets kan zijn?
- Deel dan dit sportieve evenement met hen. Iedereen is welkom.

- Bezoek onze eigen website voor meer informatie over het team en deel de link: https://alstoppers.nu