DEN OEVER - Op 16 Juli wordt de Waddenpoort in Den Oever geopend met daaromheen verschillende festiviteiten. Tijdens dit evenement zal het nieuwe logo van de Waddenpoort Den Oever worden onthuld en vinden er de gehele dag activiteiten plaats. Het evenement is opgezet om zowel jong als oud de verborgen parels van Den Oever te laten ontdekken op een interactieve manier. De festiviteiten zullen plaatsvinden aan de Havenkade in Den Oever en zullen gelijktijdig vallen met het Vistival.


Op het evenement wordt de bezoeker ondergedompeld in de bijzondere wereld die Den Oever te bieden heeft, en zo laat Den Oever en haar ondernemers zich van hun beste kant zien voor de regionale, maar ook toeristische bezoeker. Er staan verschillende marktkramen van lokale ondernemingen met een divers aanbod. Zij voorzien de bezoekers van lokale producten en entertainment. Daarnaast vindt er in de ochtend een vismarkt plaats waar de bezoekers visspecialiteiten van Den Oever kunnen proeven. Hierbij wordt de Oer-Hollandse manier van visbereiding tentoongesteld. Gezien vis een groot onderdeel is van de lokale cultuur, is samenwerking met het VIStival een mooie kans om het Oevers product nog beter op de kaart te zetten.

Daarnaast zal gedurende de hele dag divers straattheater de bezoekers voorzien van entertainment Ook wordt er door het Viking informatie Centrum in samenwerking met Wonderlijk Wieringen een Viking Experience verzorgd. Deze experience laat zien hoe de Vikingen geleefd hebben. Tijdens het evenement kan je genieten van muziek en optredens van onder andere lokale verenigingen en een DJ.

Om ook de omgeving van Den Oever te leren kennen, kunnen bezoekers uitvaren om ook Den Oever vanaf het water te bewonderen. De boot vaart vanuit de haven naar de Waddenzee waar vervolgens wordt verteld over de schepen, de spuisluizen en de Afsluitdijk.

De opening van de Waddenpoort is gratis te bezoeken van 10:00 tot 17:30 en vindt alleen op 16 Juli 2022 plaats.