WIERINGERWAARD - Na een gedwongen sluiting vanaf begin maart komt het dorpshuis de Oude School langzaam weer tot leven. Per 1 juli zijn begonnen:

· De heren kolfvereniging WWB op maandagavond,
· De Creatieve Club is op donderdagochtenden weer begonnen.
· De muzieklessen van de muziekverenigingen draaien weer,
· Wonen plus Welzijn is gestart op donderdagmiddag met Doet en Ontmoet,
· De biljartgroep stoot weer z’n balletje op vrijdagmiddag.

Per 1 september gaan de meeste verengingen weer van start op enkele verenigingen en clubs na. Dit heeft te maken met gebruik van het materiaal als kaarten en ballen. Ook komen de onderlinge afstandsregels in geding.

Natuurlijk houden de gebruikers zich aan de 1,5 meter maatregel. Voordat een groep kan start moeten ze daarvoor een aanvulling schrijven op ons corona protocol. Deze zijn door iedereen die wil gaan starten ingeleverd en goedgekeurd.

Op zaterdag 5 september houden wij weer de jaarlijkse schoonmaak. We roepen gebruikers op om zich aan te melden om mee te helpen, zodat we weer met een schoon gebouw kunnen beginnen

We maken ons wel zorgen over vereenzaming van mensen die nog niet met hun vereniging of club kunnen beginnen. Men mist nu wel zijn uitje naar bijvoorbeeld de ouderensoos of de koersbal. We hopen dat daar snel een oplossing voor wordt gevonden. Wellicht kunnen ze bij een andere groep aansluiting vinden.

Ons dorpshuis loopt wel veel inkomsten mis. Vooral doordat er geen incidentele huurders zijn geweest. De reguliere huurders hebben de eerste helft van dit jaar gewoon hun huur doorbetaald. Maar er is toch een strop voor ons dorpshuis. Gelukkig hebben we geen vast personeel in dienst. Wij zullen niet het enige dorpshuis zijn met minder inkomsten.

Dorpshuis de Oude School de vindt u aan de:
Populierenlaan 23a
1766JD Wieringenrwaard
www.dorphuisdeoudeschool.eu
contact@dorpshuisdeoudeschool.eu