ANNA PAULOWNA – Op zaterdag 13 juli 2024 organiseert Zwem- en Waterpolovereniging Oude Veer de jaarlijkse Open Water Wedstrijd in Anna Paulowna. Dit evenement biedt een unieke kans voor zwemmers van alle leeftijden, niveaus en uit alle windstreken om deel te nemen aan een spannende en uitdagende wedstrijd in het open water.

Het evenement vindt plaats in het prachtige water van het Oude Veer, een ideale locatie voor zowel recreatieve als competitieve zwemmers. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, variërend van 250 meter tot 5 kilometer, dus

iedereen met een passie voor zwemmen kan deelnemen. Zwembadzwemmers, openwaterliefhebbers, triatleten, wedstrijdzwemmers, allemaal zijn ze welkom om zich in te schrijven.

KNZB afstanden en Molentochten
Om 10 uur ’s ochtends begint de wedstrijd met officiële KNZB afstanden en vanaf 11.40 uur beginnen de Molentochten voor de recreatieve zwemmers. Deze tochten waarbij je, je eigen slag mag bepalen zijn ideaal voor deelnemers die kennis willen maken met open water zwemmen.

Annet Huiberts, voorzitter van Open Water Wedstrijd commissie, benadrukt het belang van dit evenement voor de gemeenschap: “De Open Water Wedstrijd in Anna Paulowna is een evenement wat al voor de 45e keer door een kleine groep vrijwilligers georganiseerd wordt. Voor zwemmers ideaal om zichzelf uit te dagen en tegelijkertijd te genieten van de prachtige omgeving. We zijn trots om dit evenement te organiseren en hopen op een grote opkomst van zowel deelnemers als toeschouwers!”

Inschrijvingen nog open
Inschrijven voor de Open Water Wedstrijd kan via OLOWIS of door middel van een mail naar openwaterzwemmen@oudeveer.nl. De inschrijving is geopend tot en met 8 juli 2024. Benieuwd naar het wedstrijdprogramma en de wedstrijdbaan? Bezoek dan de website: oude-veer.nl/open-water-zwemmen of houdt de social media kanalen in de gaten: @oudeveer.