KOLHORN - De gemeente Hollands Kroon heeft in Kolhorn een vijftal camperplaatsen gerealiseerd in samenwerking met de stichting watertoerisme Kolhorn. De plaatsen liggen op ’t Groentje. Dit is een recreatieplaats aan de Strook en het Kolhornerdiep, waar ook boten kunnen aanleggen. Het realiseren van de camperplaatsen is een onderdeel van het deelprogramma Knooppunt Kolhorn van De Kop Werkt! Op 25 juli worden de camperplaatsen geopend door wethouder Theo Meskers en de stichting en het NKC (Europa's grootste camperclub). U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Opening 25 juli
De opening vindt plaats op 25 juli van 16.00 tot 17.00 uur op ‘t Groentje. De stichting watertoerisme Kolhorn, Henk Zandstra van het NKC en wethouder Theo Meskers doen allen een woordje. Na de opening rijden campers het terrein op om hier voor de eerste keer te overnachten. De camperaars, die een prachtig uitzicht hebben over het Kolhornerdiep, kunnen tegen betaling gebruik maken van elektriciteit en een uitstorttafel voor casettetoiletten om vuil water te legen. In het najaar wordt er nog een mooie haag om de camperplaatsen gezet.

De Kop Werkt!
Met deze camperplaatsen krijgt het toerisme in Kolhorn weer een impuls. In Hollands Kroon is een grote vraag naar camperplaatsen en verblijfsplaatsen voor toeristen in het algemeen. Dit project valt onder ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.

Meer informatie vindt u op www.dekopwerkt.nl.