ANNA PAULOWNA - Maak kennis met de natuur op het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Al twintig jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties de Natuurwerkdag. Op vrijdag 5 november en zaterdag 6 november kun je meedoen op meer dan veertig locaties in Noord-Holland.

Biodiversiteit
Dit jaar staat alles in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn erop gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur, bij elke klus is een locatieleider aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht, iets te doen voor natuur in jouw omgeving en nieuwe mensen te ontmoeten.


Kruiszwin
Het Kruiszwin in Anna Paulowna is een spannend wandelgebied waar altijd veel te zien is, ook de ijsvogel komt er graag. Bij hevige regenval dient het als waterberging en lopen de laagste delen onder water. Je gaat boompjes en struiken verwijderen om de bijzondere plantengroei in dit natuurgebied weer de ruimte te geven.

Doe je ook mee? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie én meld je aan. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.