SCHAGEN - Twee uur per week wandelen vermindert de kans op een beroerte met dertig procent. Drie keer per week wandelen is gunstig voor je geheugen, en een half uur per dag met de benenwagen kan depressiviteit met een derde verminderen. Daarom doet Team Sportservice Noordkop ook dit jaar weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge. De eerste wandelingen vinden plaats op 14 en 15 mei 2024 in Schagen, Anna Paulowna en Julianadorp. Meld je aan en wandel mee.

Gedurende een periode van 20 weken kunnen mensen met diabetes, of een verhoogd risico daarop, stap voor stap hun conditie verbeteren. Ervaar wat bewegen met je gezondheid en diabetes kan doen, en ontvang tijdens de wandelingen tips over diabetes en wandelen. Het doel van deze uitdaging is om mensen met diabetes of een verhoogd risico daarop in beweging te krijgen en gezamenlijk te werken aan het verbeteren van hun conditie door middel van wekelijkse wandelingen die qua afstand geleidelijk worden uitgebreid.

"20 weken wandelen lijkt misschien een grote uitdaging, maar in een gezellige en leuke wandelgroep behaal je veel," zegt Remon Schoorl van Team Sportservice Noordkop. De afstanden worden geleidelijk opgebouwd en je wordt begeleid door een ervaren (zorg)professional en/of beweegcoach, zoals een huisarts, diëtist, fysiotherapeut, podoloog en/of lifestylecoach.

De wandelingen starten op dinsdag 14 mei om 14:45 uur in Schagen, op dinsdag 14 mei om 16:00 uur in Anna Paulowna en op woensdag 15 mei om 15:30 uur in Julianadorp. Elke week vindt de wandeling op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip plaats. Loop elke week gezellig mee.

Aanmelden

Meedoen is gratis. Wel is het fijn als je je aanmeldt. Dit doe je eenvoudig via de website van de www.nationalediabeteschallenge.nl. Zoek op Schagen, Anna Paulowna of Julianadorp en klik op 'ik wil meewandelen' om je aan te melden. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Remon Schoorl via: rschoorl@teamsportservice.nl.