SCHAGEN - Bij het woord ’zondvloed’ denken veel mensen aan Noach en zijn ark vol met dieren terwijl een vloedgolf de wereld verzwolg. In wereldreligies komen echter meer zondvloedverhalen voor met daarin hoofdrollen voor geïrriteerde goden, gigantische vissen en mammoeten die niet in de boot stapten en daardoor uitstierven. Deze verhalen zijn op dit moment actueler dan ooit, want met de dreigende zeespiegelstijging staat ons mogelijk een nieuw zondvloedverhaal te wachten. In de theatervoorstelling ’Na ons de zondvloed’ vertelt Erik Jan Tillema over zijn eigen relatie met de zee en verbindt hij verhalen uit verschillende tradities met de actualiteit om zich zo af te vragen: ,,
Komt na ons de zondvloed?”
Soms komisch, soms ernstig, maar altijd met het water tot aan zijn lippen.


De veelzijdige muzikant Victor Posch begeleidt hem op piano, saxofoon, dwarsfluit en met zang. Eerder maakten Tillema en Posch een voorstelling over scheppingsverhalen waarmee ze in theaters door het hele land speelden.

Erik Jan Tillema is theatermaker en schrijver. Hij publiceerde onder andere ‘De man die zijn ezel opvouwt. De mooiste verhalen uit alle religies’. Victor Posch is een veel geziene gast op de Nederlandse podia. Hij speelt tenor- en altsaxofoon, dwarsfluit, piano, diverse percussie-instrumenten en schrijft verhalen voor verhalenvertellers en vertelvoorstellingen. Ook is hij bandleider, componeert muziek voor musicals, theaterstukken en treedt op als straatmuzikant.

Datum: dinsdag 18 april 2023
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,00