HIPPOLYTUSHOEF - Na acht jaar komt er een einde aan de uitdaging van Ed Bontekoning en Mieke de Haan. Zij sluiten voorgoed de deuren van Mieke’s Eten en Drinken achter zich. Op naar nieuwe uitdagingen in hun leven. Met plezier en een beetje pijn in het hart blikken de twee horecaondernemers terug en vooruit.

“Op 1 oktober 2012 zijn we begonnen. We hebben een mooie tijd gehad. Maar de gezondheid van Mieke brengt dat we moeten stoppen”, vertelt chef-kok Ed Bontekoning. “Mijn rug en benen laten me een beetje in de steek”, lacht Mieke de Haan. “Tuurlijk is dat wrang. Maar ja, het is niet anders”, reageert ze laconiek. “Er gaan altijd weer andere deuren open.” Zo pakt Ed zijn andere passie weer wat verder op: dat van vrachtwagenchauffeur.

Tot 1 oktober willen de twee hun gasten vooral bedanken voor de afgelopen acht jaar. Het laatste weekend dat je aan kunt schuiven bij Mieke’s Eten en Drinken is dat van vrijdag 11 en zaterdag 12 september. Op 4, 5, 6 en 11 september serveert chef-kok Ed een verrassings-proeverijmenu. Zes gangen voor 28,50 euro. Wil je er een dessert bij, dan kost het totale menu 34,50 euro. Reserveren is gewenst.

Dinerbonnen inleveren en leegverkoop
Iedereen die nog een dinerbon heeft, kan deze inleveren in de maand augustus. Daarna vervallen de bonnen. Verder verkoopt het echtpaar de zaak leeg. Dat is interessant, niet alleen voor horeca-eigenaren, maar ook particulieren die een mooi interieurstuk of professioneel kookgerei op de kop wil tikken. Want naast alle aankleding als lampen, gordijnen, decoratiemateriaal en meubilair als tafels en terraswerk is er ook nog heel wat servies, glaswerk en cateringmateriaal te koop.

Professionele keukenapparatuur

Ed Bontekoning: “Ik heb in de keuken ook nog wat te koop. Een deel is al vergeven, maar denk aan keukenapparatuur, werkbanken, serving-dishes en andere keukenspullen en kookboeken. Oh, en vergeet het kassasysteem niet.” Dus wie thuis als een chef-kok wil koken, doet er goed aan een kijkje te komen nemen. Let op: alleen contante betaling mogelijk.

Drie dagen uitverkoop

Voor de boedelverkoop gaan Ed en Mieke nog drie dagen open: zondag 13, zaterdag 19 en zondag 20 september van 12.00 tot 18.00 uur.

Meer weten of een tafel reserveren? Bel Ed Bontekoning op 06-54768016. Mieke’s Eten en Drinken is te vinden aan de Rijksstraatweg 15 in Hippolytushoef.