WIERINGERWERF - Vanaf maandag 29 maart 2021 begint de provincie Noord-Holland met werkzaamheden aan de Medemblikkerweg (N240).


Het gaat om het deel tussen de Flevoweg en het Wagenpad in Wieringerwerf, gemeente Hollands Kroon. Tot en met 9 juli is de weg afgesloten. Het verkeer volgt een omleidingsroute.

Onderhoud en veiligheid
Het asfalt van de weg en het naastgelegen fietspad worden vernieuwd. Daarnaast verbetert de provincie de veiligheid op de kruisingen. Die worden opnieuw ingericht met meer ruimte in de bochten en daarnaast verlichting, nieuwe wegmarkering en verkeersborden. Naast de rijbaan komen grasbetontegels. Deze tegels hebben gaten voor begroeiing, maar zijn wel verhard. Mochten automobilisten met de wielen in de berm komen, dan kunnen ze veilig terug de weg op rijden. Aannemer WaakSaam voert het werk uit.

Omleiding voor auto en fiets
Van 29 maart tot 6 april wordt gewerkt aan de drie kruisingen met de Flevoweg, Westermiddenmeerweg en Oostermiddenmeerweg. De Medemblikkerweg is tussen de Flevoweg en de Oostermiddenmeerweg én op de kruisingen afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de A7 en de N239; fietsers rijden via de Medemblikkersluisweg, de Flevoweg en de Hoornseweg. Klik voor de omleidingsroutes.

Kruispunten weer open
Van 6 april tot en met 9 juli wordt het asfalt van de rijbaan en het fietspad vernieuwd. Daarna komen langs de rijbaan grasbetontegels. De drie kruispunten zijn in deze periode open voor het verkeer. Klik voor de omleidingsroutes.

Bereikbaarheid aanwonenden en bedrijven
De bedrijven aan de Medemblikkerweg blijven bereikbaar. Bewoners en nood- en hulpdiensten worden langs de werkzaamheden geleid door verkeersregelaars.