'T VELD - Het zijn spannende tijden voor vrachtwagenchauffeur Martin Snel uit 't Veld. Zijn vrachtwagen maakt kans op het Profile Truckstar Festival in Assen verkozen te worden tot Mooiste Truck van Nederland.


Op het Profile Truckstar Festival, dit jaar op 29 en 30 juli, vindt traditiegetrouw de finale plaats van De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Het Profile Truckstar Festival is het grootste transportevenement in Europa. Het TT Circuit van Assen staat een weekend vol met ruim 2.300 vrachtwagens.

De 24 finalisten voor De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland zijn gekozen door de lezers van het organiserende magazine Truckstar. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, zoals gekoeld vervoer, speciale voertuigen en zeecontainertransport. In elke categorie. kozen de lezers drie trucks. De 24 genomineerde vrachtwagens krijgen een prominente plek op het festivalterrein.

Alle vrachtwagens zijn werkauto's waar dagelijks mee gereden wordt. Dat neemt niet weg dat elke vrachtwagen door zijn eigenaar en chauffeur voor het weekend in perfecte staat wordt gebracht. Gebruikssporen worden zoveel mogelijk weggewerkt. Het komt regelmatig voor dat een truck of een trailer kort voor het festival nog even naar de spuiter gaat en dat het interieur ook nog helemaal onder handen genomen wordt. Vanzelfsprekend wordt er van binnen en buiten gepoetst tot in de perfectie.

Een vakjury bepaalt tijdens het festivalweekend welke truck de mooiste wordt. Op zondagmiddag wordt dat bekendgemaakt voor de volgepakte hoofdtribune.

Tot de genomineerde trucks behoort de auto van Martin Snel uit 't Veld. De auto neemt deel in de categorie Losse Trekkers. De wagen maakt dus kans op de eerste plek in die categorie; daarnaast maakt hij kans op de algehele overwinning.

Profile Tyrecenter is hoofdsponsor van het Festival; vandaar de naam Profile Truckstar Festival.

Meer info op www.truckstar.nl/festival.