HIPPOLYTUSHOEF - De verruiming van de coronamaatregelen tot achttien jaar maken dat de jeugdtrainingen landelijk weer van start zijn gegaan. Zo ook bij de Wironruiters, ponyclub en landelijke rij- en menvereniging in Hippolytushoef. Per 29 april zijn voor hen de trainingen hervat onder professionele begeleiding. De twee jeugdlessen hebben hun eerste training er inmiddels op zitten.

‘Het was wel even spannend, we moesten nu in de buitenbak rijden dat zijn we niet gewend.’ Geeft een van de ruitertjes aan. ’Ik was heel erg blij dat ik weer mocht rijden. Gelukkig kon ik wel gewoon doorrijden en heb ik veel geleerd. Ik kan nu zelfs los in galop. De juf wist niet wat zij zag!’.

Om weer van start te kunnen, heeft het bestuur van de vereniging een plan ingediend bij de gemeente. Het plan is direct goedgekeurd en ze konden donderdag 30 april direct van start. Uiteraard is de accommodatie ook ‘corona-proof’ gemaakt. Zo zijn er speciale paardenposters opgehangen met de algemene voorzorgmaatregelen. De rijhal is afgesloten en niet toegankelijk. Om het veilig te laten verlopen is het toegestaan dat er 1 begeleider langs de kant staat, voor het geval zich er een calamiteit voordoet.

‘Heerlijk’, zegt Mariska van Medevoort, penningmeester, ‘Ik wordt hier zo blij van. Na al die tijd eindelijk weer wat leven bij onze mooie club’. Hoewel er begrip is voor de maatregelen en de noodzaak ingezien wordt, is er ook blijdschap. Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel en dat wordt momenteel wel erg gemist.

Wij zijn een zeer actieve vereniging waar veel activiteiten plaats vinden en bijna alle dagen van de week is er les. Achter de schermen wordt er actief gebroed op de activiteiten voor wanneer de situatie dit toe laat. We hopen dan ook dat we weer een mooi

In elk van onze jeugdlessen rijden vier kinderen. Deze lessen vinden plaats op de donderdagavond om 18.30uur onder leiding van Sylvana Scheeve en op zaterdagochtend om 10.00uur onder leiding van Kim van Dijk.