ANNA PAULOWNA - Op zaterdag 17 september biedt Fysio-Fit, Kruiswijk 12 in Anna Paulowna, dames met lymfoedeemklachten na borstkanker de mogelijkheid kennis te maken met Bratelle beha.

Silvia van der Kuil-Schoen (Oncologie,- en oedeemtherapeut): “Iedereen kent de cijfers, 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker, maar dat chronisch lymfoedeem als gevolg van de behandeling 24,8% treft, is onbekend. Vrouwen met lymfoedeemklachten bezoeken regelmatig een oedeemtherapeut. De Bratelle, waarbij compressie gecombineerd wordt met een masserend effect ondersteunt het werk van de oedeemtherapeut.”

Onzichtbaar leed noemen de dames van Bratelle het! Je ziet het niet, we zeuren er niet over, maar het zit er wel. De klachten variëren van een harde borst, een zwaar gevoel, pijn, harde schijven, vasthouden van vocht, littekenweefselvorming tot verminderde mobiliteit. Wij gingen niet bij de pakken neerzitten toen ons hetzelfde lot trof!, aldus Anita Schimmel.

Anita Schimmel: “Mariette en ik kregen allebei in 2015 borstkanker en als gevolg daarvan chronisch lymfoedeem. In 2020 ben ik de worsteling met de medische beha’s en pads zat en besluit ik een goedwerkende én charmante beha te ontwikkelen en op de markt te brengen. Anneke en Mariette horen van mijn plannen en sluiten aan. We richten samen de Stichting Bratelle op en lanceren een jaar later in oktober 2021 de Bratelle. We zijn trots op het resultaat en krijgen voornamelijk positieve feedback, zie de reviews op onze website.”

Wil jij op zaterdag 17 september bij Fysio-fit in Anna Paulowna de Bratelle, zien, voelen en passen? Plan dan een pasmoment in, ook als je geen bezoeker bent van Fysio-Fit, ben je van harte welkom. Bel Anita Schimmel 06-46457344 of stuur een mail naar info@bratelle.nl