ZIJDEWIND - Op 7 januari 2020 werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvengroep Niedorp in De Prins Maurits de Ondernemer van het Jaar 2019 bekend gemaakt. Loonbedrijf K. van der Geest uit Lutjewinkel werd uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2019.

Loonbedrijf K. van der Geest is een veelzijdig bedrijf dat al wat langer bestaat maar werkt met de modernste technieken zoals bijvoorbeeld GPS of de volledig computergestuurde mengmestwagen met zodenbemester. De huidige eigenaren Marco en Sjors kwamen al op jonge leeftijd met moeder Corrie aan het roer vanwege het overlijden van vader en grondlegger Koos van der Geest. Zij wisten het bedrijf samen met het personeel verder uit te bouwen. Van der Geest is een sociaal bewogen bedrijf dat altijd bescheiden op de achtergrond aanwezig is maar zeker ook een steun is voor menige vereniging. Zij zijn ook leerbedrijf en leiden nieuwe collega’s op. Daarnaast is ook de volgende generatie al in aantocht.

Behalve Loonbedrijf K. van der Geest waren ook genomineerd Van Dam Autoscooters uit Winkel (tweede prijs), Autobedrijf Landman uit Winkel (derde prijs), Autobedrijf Strijder uit Kolhorn en De Maaijer Maai & Groenvoorziening uit Winkel. Allemaal prachtige bedrijven die de prijs stuk voor stuk hadden kunnen winnen.

Dit jaar was het thema ‘Rollende bedrijven’. Zowel rollend in de vorm van letterlijke beweging maar ook in ontwikkeling.

De onafhankelijke jury heeft op basis van de ingezonden beschrijvingen, bezoeken aan de websites en de bedrijfsbezoeken de genomineerden beoordeeld.

De uitslag van de verkiezing is als volgt bepaald.

1/3 van de stemmen werden door het publiek bepaald via de stemming op www.bedrijvengroepniedorp.nl.
1/3 van de stemmen werden bepaald door de leden van de Bedrijvengroep.
1/3 van de stemmen werden bepaald door een onafhankelijke jury.
Door het samenvoegen van deze verschillende stemmen ontstaan de nummers 1 t/m 3.

De onafhankelijke jury bestond uit:
Jeanette de Boer-Visser, voorzitter OFHK
Jeroen Noot, Greenport NHN
Theo Meskers, gemeente Hollands Kroon

Aan de genomineerde bedrijven voor de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2019 werd ook het ondernemerspakket uitgereikt dat is samengesteld door leden van de Bedrijvengroep Niedorp. De leden kregen de kans om iets van hun bedrijf aan te bieden aan de genomineerden. Schildersbedrijf en Autospuiterij Groen, Friesland Campina Cheese, Ruiter en Dier Zeeman, Garage & LPG Inbouw Ger Bruin, Klaverkaas, Architectenbureau Marije Boon en Klaver van der Hooft Posch Advocaten hebben iets speciaals aangeboden.

Tevens heeft deze avond de Rabobank de Startersprijs uitgereikt aan Belevingscentrum Veldzicht Hoeve uit ‘t Veld

Loonbedrijf K. van der Geest en Belevingscentrum Veldzicht Hoeve van harte gefeliciteerd namens het bestuur, secretariaat en alle leden van de Bedrijvengroep Niedorp!